Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Chec de carne cu felii de costita afumata

Retete si gust
Imi plac la nebunie retetele de carne facute in forme, in formele de chec, mai exact, pentru ca nu presupun mare munca iar rezultatul final este fenomenal! Asta e si povestea acestui chec de carne cu felii de costita afumata, pe care vi-l recomand cu drag. Un festin veti avea!
chec

Chec de carne cu felii de costita afumata

 
Ingrediente:
– 800 g carne tocata 
– 1 ceapa mare
– 2 catei de usturoi
– 3, 4 linguri ulei
– 100 g spanac
– 5 linguri pasta de ardei si rosii
– 1 lingura zahar
– 2 linguri mustar
– 50 g fulgi de pesmet
– 2 linguri piure de cartofi, rece
– 4 oua mari
– sare, piper dupa gust
– 8 felii costita afumata
– 1 lingura unt pentru forma

Mod de preparare:
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se alege spanacul, se curata si se spala. Se pune intr-o oala si se inabusa rapid, intr-o lingura ulei si 4, 5 linguri apa, amestecand continuu. Se scoate apoi spanacul din oala, se scurge si se toaca marunt.
Se incinge uleiul intr-o cratita, in care se calesc ceapa si usturoiul, cca. 2 minute, sau pana cand devin sticloase. Se sareaza si pipereaza dupa gust, apoi se varsa intr-un bol si se lasa deoparte.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C la foc potrivit. Se unge cu unt o forma clasica de chec.
Se amesteca ceapa calita cu pasta de ardei si rosii. Adaugati la amestec zaharul, care scoate in evidenta gustul carnii si tempereaza putin rosiile, mustarul, carnea tocata, piureul de cartofi,pesmetul, ouale batute separat si spanacul tocat. Se amesteca viguros, pana se formeaza o masa omogena. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se toarna compozitia rezultata in forma de chec pregatita si se niveleaza. Se aseaza deasupra feliile subtiri de costita. Se acopera checul de carne cu folie de aluminiu si se coace cca. 40 de minute.
Se indeparteaza apoi folia si se mai lasa inca 15 minute la copt, pentru ca checul sa devina maroniu si crocant. E foarte gustos fierbinte, dar si rece!

 Se serveste taiat in felii potrivite, alaturi de rosii sau salata. Puteti sa puneti si branza feta sau cascaval pe platou. Va fi delicios!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!