Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura fanta

Retete si gust
Un blog culinar ce contine retete simple de dulciuri si nu numai. Daca va doriti retete usoare, la indemana oricui retineti acest blog. Prajitura fanta este o prajitura de casa delicioasa cu branza, cu jeleu racoritor cu aroma sucului de portocale ce-i da si numele.
FRUCTE
Prajitura fanta

Ingrediente:

Blat:
   6 oua
   6 linguri zahar
   100 ml ulei
   4 linguri faina
   2 linguri cacao
   1 praf de copt
   1 praf de sare
   esenta de rom
Crema:
   200 g unt
   600 g branza de vaci
   150 g zahar pudra
   esenta de vanilie
Glazura:
   800 ml suc fanta
   4 linguri zahar
   1 plicuri budinca de vanilie

Mod de preparare:

Blatul:
Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul, amestecam usor, dupa care adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, praful de sare si adaugam treptat in compozitia de ou. Adaugam si esenta si omogenizam.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema:
Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana se topeste, adaugam branza de vaci si esenta, mixam bine pana devine o crema pufoasa.

Glazura:
Prafurile de budinca le amestecam cu zaharul si putin suc. Restul de suc il punem la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de budinca,amestecam continuu pana se ingroasa.

Asamblare:
Peste blatul rece intindem crema de branza si deasupra budinca de fanta, apoi dam la rece 2-3 ore.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!