Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Clatite Pufoase cu Ricotta

Retete si gust
Clatite Pufoase cu Ricotta. O să adori clătitele astea! Sunt atât de pufoase, de aromate și de gustoase încât o să îți fie tare greu să le împarți și cu ceilalți! Cele mai bune clătite pe care le-ai mancat vreodata.
mix
Clatite Pufoase cu Ricotta

Ingrediente:
  • Usturoi – 3 catei de usturoi
  • 1 Ardei Iute Rosu 
  • Mix de Ciuperci Salbatice – 400 gr 
  • Ulei de Masline
  • Unt – 1 bucata mica de unt - 25 gr
  • Cimbru Proaspat – 4 ramurele
  • Sare de Mare – dupa gust
  • Piper Negru Proaspat Macinat – dupa gust
  • Patrunjel – ½ legatura
Pentru Clatite
  • Ricotta – 400 gr
  • Faina – 1 lingura
  • 1 Ou Mare
  • 1 Lamaie
  • Parmezan – 40 gr
  • 1 Nucsoara 
Mod de preparare:
      1. Curatati si feliati usturoiul, feliati fin ardeiul iute, iar apoi rupeti grosier ciupercile.
      1. Adaugati uleiul de masline, untul si usturoiul intr-o tigaie mare, pe foc mediu, prajiti totul timp de 1 minut, adaugati ciupercile si ardeiul iute, apoi frunzele ramurelelor de cimbru. Asezonati cu sare si piper si adaugati 100 ml de apa clocotita, apoi gatiti intre 8 si 10 minute, sau pana ce se patrund ciupercile.
      1. Intre timp, pregatiti clatitele. Puneti ricotta intr-un bol mare si amestecati pana ce ajunge la o consistenta fina. Adaugati faina, oul si cateva razuiri de coaja de lamaie. Razuiti parmezanul pe o razatoare fina si adaugati-l peste ricotta alaturi de putin nucsoara, asezonati cu sare si piper si amestecati totul foarte bine pentru a le combina.
      1. Incalziti in jur de 3-4 linguri de ulei de masline intr-o tigaie incapatoare, pe foc mediu, apoi adaugati linguri cu varf din amestecul de ricotta pe care tocmai ce l-ati preparat. Va trebui sa faceti asta pe bucati, asigurandu-va ca le oferiti destul spatiu in timpul prepararii. Gatiti timp de 5-6 minute, sau pana ce devin rumene-aurii si sunt gatite complet, intorcand clatitele la jumatatea timpului, apoi transferati-le pe o farfurie.
      1. Alegeti frunzele de patrunjel si tocati-le grosier, apoi adaugati-le peste ciuperci, adaugati cativa stropi de suc de lamaie si amestecati bine. Impartiti mixul de ciuperci intre farfuriile pregatite pentru servire si asezati clatitele deasupra. Sunt gata pentru a le savura!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!