Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Varzări de post, cu varză acră in ajun de Boboteaza

Retete si gust
În Ajunul Bobotezei gospodinele din Ardeal prepară varzări de post, cu varză acră. Acestea sunt plăcinte umplute cu tocătură de varză acră sau varză dulce.
varza
Varzări de post, cu varză acră in ajun de Boboteaza
Ingrediente: 
  • 500 g varză acră, tocată fin
  • 2 cepe medii, tăiate mărunt
  • 500 g făină albă
  • 1 cană apă călduţă
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 lingură zahăr
  • 2-3 linguri ulei, pentru frământat
  • 100 ml ulei
  • 1/2 linguriţă de sare
  • piper
  • ulei pt prajit
    Mod de preparare:
  • Faceţi un aluat ca pentru pâine din următoarele ingrediente: făină, drojdie, zahăr, sare, apă şi puţin ulei. Lăsaţi aproximativ 1h să crească într-un loc unde să nu fie frig;
  • După ce l-aţi pus într-un loc ferit de rece puteţi începe să pregătiţi umplutura;
  • Luaţi o tigaie şi căliţi în ulei ceapa până devine sticloasă. Apoi se adaugă peste ea varza scursă de zeamă. Lăsaţi la călit, până ce scade umplutura;
  • Potriviţi de sare şi adăugaţi piper, după gust. Lăsaţi să se răcească;
  • Împărţiţi aluatul în părţi egale şi aveţi grijă să fie de mărimea unei mingi de ping-pong;
  • Luaţi fiecare bucată de aluat şi întindeţi-o în formă de cerc, până ce capătă mărimea unei farfurii potrivite;
  • Presăraţi masa de lucru cu făină şi întindeţi apoi aluatul cu un sucitor;
  • Adăugaţi 1 lingură plină cu varză pe o jumătate din foaia de aluat şi împăturiţi-o în două. Presaţi bine marginile ca să nu iasă umplutura;
  • Scurgeţi de făină şi puneţi această vărzare cu varză acră într-o tigaie în care s-a încins bine uleiul. Rumeniţi pe ambele părţi. Scoateţi plăcinta şi lăsaţi la scurs pe hârtie absorbantă.
Delicioasele vărzare pot fi servite atât când sunt calde cât şi după ce s-au răcit.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!