Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tortul “a la Kiev”

Retete si gust
O rețetă foarte simplă de tort, care se prepară foarte ușor și rapid, este ieftin și incredibil de gustos. Tortul “a la Kiev” este format din blat sfărâmicios, bezea crocantă și nuci și cremă delicioasă de unt și lapte condensat. Acest tort este extraordinar de bun, preparați-l neapărat și răsfățați-i pe cei dragi!
TORT
Tortul “a la Kiev”
Ingrediente pentru aluat
– 2-2.5 pahare de făină
– 3 gălbenușuri de ou
– 1/2 pahar de zahăr pudră
– 200 g de unt moale
– 1/2 pachețel de praf de copt
Ingrediente pentru bezea
– 3 albușuri de ou
– 3/4 pahar de zahăr
– o picătură de oțet
– o priză de sare
– 1 pahar de nuci mărunțite
Ingrediente pentru cremă
– 150 g de unt moale
– 350 g de lapte condensat fiert
– câteva picături de esență de rom

Mod de preparare
1. Aluatul. Frecați gălbenușurile cu zahărul pudră, adăugați untul moale și frecați amestecul, bateți-l puțin cu o lingură.
2. Amestecați praful de copt cu făina. Combinați amestecul de gălbenușuri cu cel de făină și amestecați aluatul. Trebuie să obțineți un aluat moale și gingaș pentru 3 blaturi.
3. Bezeaua. Bateți albușurile cu mixerul și adăugați treptat zahărul. Bateți amestecul până veți obține o spumă stabilă. Înainte de a bate albușurile, trebuie să spălați bine vasul mixerului și paletele. Adaugați în albușurile reci o picătură de oțet și o priză de sare.
4. Împărțiți aluatul în 3 părți și întindeți fiecare bucată de aluat într-un cerc cu diametrul de 24-26 cm. Ungeți blaturile cu bezea dar nu până la margini, fiindcă în timpul coacerii aceasta se va răspândi și presărați-le cu nuci zdrobite.
5. Puneți blaturile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți-le până când bezeaua va deveni de culoare bej deschis. Trebuie să coaceți blaturile la temperatură moderată, ca să se usuce bezeaua, timp de aproximativ 20 de minute, în dependență de cuptor și bezea.
6. Lăsați blaturile să se răcească la temperatura camerei.
7. Crema. Bateți untul cu o lingură. Adăugați treptat laptele condensat și bateți crema. La sfârșit adăugati câteva picături de esență de rom. Dacă crema s-a stratificat, atunci încălziți-o ușor și bateți-o cu o lingură.
8. Asamblați tortul: puneți un blat pe un platou, ungeți-l cu cremă, așezați al doilea blat, ungeți-l cu crema rămasă și așezați deasupra al treilea blat. Blatul superior se orneaza cu un praf de cacao si nuci marunte.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!