Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tort cu nuca de cocos

Retete si gust

Un tort complex, cu aroma puternica de nuca de cocos si cu un aspect demn de o petrecere formala pentru cei 41-le an de casatorie, eu si sotia. Tortul asta va fi cu siguranta adorat de sotiia mea! Vestea cea buna este ca nu contine foarte mult zahar si e un dulce de casa usor, racoritor. Prepara si tu acest tort, pentru cei dragi.
cocos
Tort cu nuca de cocos

Ingrediente pentru blaturi

225 g unt la temperatura camerei, 350 g zahar esenta de vanilie, 4 oua la temperatura camerei, 325 g faina, 2 linguri praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sare, un praf de sare, 240 ml lapte la temperatura camerei, 1 lingura suc lamaie

Ingrediente pentru crema

700 ml lapte, 4-5 linguri zahar, 100 g unt, 3 linguri faina, 6 linguri cocos, 1 praf sare

Ingrediente pentru glazura

3 albusuri, 250 g zahar, 1 lingura suc de lamaie, 1 praf sare, 4 linguri apa rece

Ingrediente pentru decorat

fulgi de cocos
Mod de preparare:

Prepararea blaturilor

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade si tapeteaza 2 tavi de dimensiuni egale cu ulei si faina. Pe fundul fiecarei tavi adauga hartie de copt, taiata exact pe dimensiunea tavii.
2. Bate untul pana devine usor cremos, apoi adauga treptat zaharul si continua sa mixezi pana obtii o consistenta pufoasa. Adauga esenta de vanilie si mixeaza, apoi incorporeaza rand pe rand fiecare ou.
3. In cei 240 ml de lapte, amesteca o lingura de lamaie si lasa-l deoparte pentru 10-15 minute. Amesteca ingredientele uscate intre ele, faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea si pune amestecul in compozitia de unt in 3 transe separate, alternand cu laptele: faina/lapte/faina etc..
4. Pune aluatul rezultat in cele 2 tavi si niveleaza, incercand sa obtii cantitati egale. Da blaturile la cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand devin aurii si trec testul scobitorii.
5. Dupa ce blaturile sunt gata, asteapta 10 minute si scoate-le din tava pe o suprafata usor unsa cu unt.

Prepararea cremei de cocos

Pune laptele la fiert intr-o cratita care nu lipeste impreuna cu faina, zaharul, sarea si cocosul. Amesteca pentru a desface eventualele cocoloase, iar cand se apropie de punctul de fierbere, continua sa amesteci constant.
Cand crema s-a ingrosat suficient, stinge focul si adauga untul taiat bucati si amesteca pana se topeste complet. Lasa crema sa se raceasca si pregateste glazura.

Prepararea glazurii

1. Bate cu mixerul la viteza mica timp de 30 de secunde albusurile cu zaharul, zeama de lamaie, 4 linguri de apa rece si un praf de sare. Continua sa bati albusurile cu mixerul la bain marie pentru 6-7 minute, pana cand obtii o consistenta similara cu cea pentru bezea. Adauga putina esenta de vanilie si bate albusurile pentru inca un minut. Lasa glazura sa se raceasca pentru 15 minute. In rastimp, pregateste tortul pentru asamblare

Asamblarea tortului

Taie ambele blaturi in jumatati, incat sa obtii 4 blaturi si pune cate un strat de crema intre ele. Imbraca tortul in glazura si presara fulgi de cocos de jur imprejurul tortului.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!