Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Friptura de porc la cuptor

Retete si gust
Friptura de porc la cuptor este unul dintre cele mai consumate feluri de mancare la romani si nu numai. Este un produs consistent, potrivit fie pentru masa in familie, fie pentru o masa festiva. In continuare, o sa prezentam modul de preparare, dar si care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a gati friptura de porc la cuptor.
porc
Friptura de porc la cuptor

Ingrediente

500 g carne de porc
4 linguri de ulei
1 lingurita piper
1 lingurita boia
1 lingurita cimbru
1 lingurita coriandru
2 catei de usturoi
1 lingura pasta de tomate
sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru o friptura de porc frageda si suculenta, ai nevoie sa urmezi cativa pasi esentiali. In primul rand carnea se tine la marinat cateva ore. Marinata se prepara simplu. Intr-un vas patru linguri de ulei si adauga o jumatate de lingurita de piper si o jumatate de lingurita de boia. In plus, adaugam o lingurita de cimbru si o lingurita de coriandru, doi catei de usturoi si o lingura de pasta de tomate. Optional se poate pune si putina sare. In acest sos se pun felii de carne de porc taiate, se ung pe ambele parti si se tin astfel 2, 3 ore.
Inainte de a baga friptura la cuptor, il lasam sa se incinga bine. Friptura se pune intr-un vas termorezistent, peste se adauga 100 ml de apa, iar deasupra se inveleste cu o folie de aluminiu. 40 de minute la 180 de grade se tine carnea in cuptor. Avem grija ca in toata aceasta perioada, carnea sa fie intoarsa si pe o parte si pe alta, pentru a se patrunde uniform. Dupa aceste 40 de minute, se inlatura folia si se mai lasa carnea la cuptor pentru inca un sfert de ora, timp in care se va rumeni frumos.
Friptura de porc la cuptor se serveste cu garnitura de cartofi si cu o salata.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!