Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciorbă de conopidă

Retete si gust
Dacă vă place conopida, nu are cum să nu vă placă și această rețetă de ciorbă de conopidă, făcută fără carne și dreasă cu smântână și gălbenușuri proaspete. E o ciorbiță cu un gust plăcut și delicat, îmbogățit într-un mod fericit de legumele și zarvaturile adăugate și aș zice că e numai bună pentru un prânz.
ciorba
 Ciorbă de conopidă

Ingrediente:

  • 700 de grame de conopidă
  • 2 morcovi mari 
  • 130 de grame de ceapă
  • 1 ardei gras
  • 1 bucată de țelină-rădăcină 
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 150 de grame de roșie
  • 30 ml. ulei vegetal
  • 2 gălbenușuri
  • 200 grame de smântână 
  • verdeață proaspătă tocată după gust
  • sare și piper 
  • oțet

    Mod de preparare:

    1. Se curăță, se spală și se toacă în cubulețe ceapa, morcovii, țelina, pătrunjelul și ardeiul. Se încinge uleiul într-o oală cam de 4 litri, se adaugă toate legumele tocate, se presară cu un praf de sare și se călesc pe foc mic cam 8-10 minute, amestecând din când în când.

    2. Între timp, conopida se desface în buchețele, se spală bine și se scurge de apă, apoi se taie aproximativ în cubulețe cu latura cam de 2 cm, ca să le putem lua cu ușurință în lingură. Chiar și bucățile sfărâmate de conopidă se vor adăuga la ciorbă.

    3. După ce legumele s-au înmuiat, se adaugă în oală conopida și cam 2,5 litri de apă fierbinte. Se întețește focul și se aduce la fierbere, apoi se adaugă sare, ca să aibă conopida de unde să-și ia gust. Se fierbe pe foc mediu până când conpida se frăgezește.

    4. Între timp, roșia se opărește și se curăță de pielița de la suprafață, apoi se taie în cubulețe, eliminându-i-se miezul lemnos. După ce conopida s-a frăgezit, păstrând încă ceva textură, se adaugă roșia în ciorbă și se mai fierbe totul încă 5 minute, timp în care roșia se va găti iar conopida se va înmuia bine.

    Cum se drege ciorba de conopidă fără carne

    Mulți oameni evită ciorbele cu smântână și gălbenușuri proaspete pe motiv că s-ar îmbrânzi. Cu toate acestea, e foarte simplu să dregi o ciorbă, dându-i un gust excelent, iar când ciorba este una fără carne și gătită doar cu apă, chiar e recomandat să o dregem. Cum procedăm, mai ales că lichidul din ciorbă e foarte sărac în proteine, practic e doar apă?
    1. Gălbenușurile cu smântâna se bat cu telul sau cu o furculiță într-un castron, doar cât să se omogenizeze.

    2. Se adaugă cu un polonic zeama fierbinte, luată de pe foc de abia 2-3 minute, în timp ce omogenizăm energic cele două compoziții. Adăugăm atâta zeamă până când simțim că amestecul din castron este cald, chiar fierbinte, asta însemnând că gălbenușurile s-au gătit și că a trecut pericolul de aglutinare - îmbrânzire a ciorbei.

    3. Abia acum se adaugă în oală amestecul de smântână, gălbenușuri și zeamă, amestecând rapid. Se asezonează după gust ciorba cu sare și piper, se presară cu verdeața tocată și se înăcrește după preferințe.
    Ciorba se servește caldă, oferind la masă oțet. Are un gust delicat și e exact cât trebuie de consistentă.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!