Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Chec cu lamaie

Retete si gust

Aceasta este o reteta, mai ales pentru un chec cu lamaie si este un chec dens, umed si minunat alaturi de o ceasca cu ceai, cafea sau un pahar cu lapte. Are un gust savuros si este atat de apetisanta, ca nu te poti abtine sa nu mananci cateva portii. Dacă îţi place checul trebuie să incearca si aceasta reţeta.
chec
Chec cu lamaie
 
                          Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 200 g de făină
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • coaja   rasă de la de 2 lămâi
Pentru sirop:
  • 100 g de zahăr pudră
  • Zeama de la 2 lămâi
Mod De Preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180ºC, 350 F. Se amestecă untul cu zahărul până când amestecul devine pufos și se topește tot zahărul. Untul trebuie să fie la temperatura camerei. Apoi se adaugă ouăle treptat, unul câte unul, continuând să se amestece bine, pentru omogenizare. Într-un alt castron, se amestecă bine făină cernută, praful de copt, un vârf de cuțit de sare și coaja de lămâie. Se toarnă amestecul de făină încet peste amestecul de unt, zahăr și ouă, se amestecă bine și se formează un aluat de chec. Se toarnă amestecul în forma din silicon și se umple doar 3/ 4 din formă. Dacă nu aveți matrițe din silicon, ungeți o formă de chec cu unt și pudrați cu făină, după care puneți compoziția de chec în cuptorul preîncălzit. Coaceți în cuptor timp de 20 minute sau până când checul este gătit. Verificați dacă s-a copt, cu vârful unui cuțit. Dacă scoateți lama cuțitului curată, atunci checul este gata. Între timp, se prepară siropul. Puneți la foc mediu sucul de lămâie cu zahăr. Se fierbe timp de 30 secunde – 1minut. Se scoate checul și se lasă la răcit în formă pentru câteva minute. Se toarnă siropul peste checul de lămâie încă în formă. Se lasă să se răcească complet. Odată răcit, siropul de lămâie formează o crustă deasupra checului. Această rețetă se poate face și prin înlocuirea lămâilor cu portocale.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!