Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Vită cu piper și salată de sfeclă roșie cu portocală, alături de felii de cartof dulce cu chimen

Retete si gust
Friptura de vită, fragedă și roz la interior, își dezvoltă pe deplin aroma datorită adăugării de condimente de înaltă calitate. În combinație cu salata de sfeclă roșie și portocală, foarte răcoritoare, și cu feliile de cartof dulce, condimentate, se creează un fel principal de primă clasă.
bita
Vită cu piper și salată de sfeclă roșie cu portocală, alături de felii de cartof dulce cu chimen

Ingrediente

Pentru 6 porții.
2 căței de usturoi
5 linguri muștar cu miere
1 ½ kg vrăbioară de vită
1 măr acrișor
250 gr smântână acră
350 gr sfeclă roșie
5 linguri lapte
750 gr cartofi dulci mici
3 portocale
13 linguri ulei de măsline
3 lingurițe cu vârf de piper
5 buc de piper lung 
1 legătură de coriandru
sare după gust
piper negru boabe 
1 linguriță de scorțișoară
50 gr de frunze de creson
1 lingură Piri Piri 
1 priză de zahăr
2 linguri chimen întreg 

Mod De Preparare


Curăță usturoiul și toacă-l fin. Piperul lung, piperul negru și piperul macinat, se zdrobesc într-un mojar. Adaugă usturoiul și pisează în continuare.

Amestecă muștarul, uleiul de măsline și cele trei feluri de piper pisate cu usturoi. Curăță carnea de vită de tendoane și taie stratul de grăsime în diagonală cu un cuțit. Ai grijă să nu secționezi și carnea, doar grăsimea. Unge carnea cu marinata de piper și muștar. Acoperă vasul și lasă vrăbioara la marinat timp de 4-5 ore.

Preîncălzește cuptorul la 140°C. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie încăpătoare. Curăță de pe carne, pe cât se poate, marinata de muștar. Condimentează apoi carnea cu sare și prăjește timp de 6 până la 7 minute, întorcând-o pe toate părțile.

Pune carnea de vită într-o tavă pentru copt și unge-o din nou cu marinată. Setează cuptorul la 120°C și lasă tava aproximativ 60 de minute pe șina din mijloc. Termometrul ar trebui să indice 60°C.

Între timp, pentru sosul de smântână, taie mărul în sferturi, scoate sâmburii și dă-l pe răzătoarea mică. Alege frunzele de coriandru de pe tulpină și toacă-le fin. Amestecă smântâna și laptele cu sare, piper și coriandru. Adaugă și mărul ras.

Pentru salată, cojește sfecla și tai-o fin cu un feliator de legume sau dă-o pe răzătoare. Stoarce o portocală. Curăță coaja de la celelalte portocale, eliminând și pielița albă. Taie portocalele curățate în felii subțiri.

Pentru piri piri (Ingrediente: paprika, oregano, ghimbir, cardamom, usturoi, ceapa, chilli, sare de mare), amestecă sucul de portocale, uleiul de măsline, scorțișoara, fulgii de chilli, zahărul și sarea.

Se amestecă ingredientele pentru salată cu piri piri, presărând deasupra creson.

Coace cartofii dulci și taie-i în felii.

Scoate carnea de vită din cuptor, acoperă tava cu folie de aluminiu și lasă să se odihnească timp de aproximativ 15 minute. Între timp, într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și prăjește feliile de cartofi dulci pe toate părțile timp de 8-10 minute, condimentează cu sare și chimen.
Taie carnea de vită în felii subțiri. Servește cu sosul de smântână cu mere și coriandru, salata de sfeclă și cartofii dulci.

































Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!