Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tort cu vanilie si piersici

Retete si gust
Acum e momentul sa va rasfatati persona iubita cu o felie de tort gustos si aratos Nu e greu de facut dar trebuie lasat peste noapte la rece in frigider, asa ca il faceti cu o zi inainte.
fructe
Tort cu vanilie si piersici
Ingrediente:

Blat:
4 oua
4 linguri zahar
6 linguri cu varf  faina
50 ml ulei
un praf de sare
Crema de vanilie:
3 galbenusuri ou
500 ml lapte
1/2 pastai vanilie
2 linguri amidon
4 linguri zahar
1 plic gelatina
200 ml smantana pt frisca
Decor:
1 borcan compot de piersici jumatati
1 plic tort gelee transparent
Mod De Preparare:
Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, faina o cernem si o adaugam in 2 tura peste oua, amestecam cu o spatula de jos in sus. Peste ulei adaugam 2 linguri de compozitie si amestecam bine, apoi turnam peste aluat, astfel il incorporam mai usor . Amestecul il turnam intr-o tava cu inel detasabil de 20 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt. Coacem la 180 grade timp de 35-40 min pana trece testul scobitorii. Blatul dupa ce s-a racit , cu ajutorul unui cutit il indreptam.
Crema de vanilie: punem laptele la fiertimpreuna cu semintele din pastaia de vanilie. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si amidonul. Cand laptele incepe sa fiarba il luam de pe foc si il adaugam peste galbenusuri si amestecam bine cu o lingura de lemn.Punem amestecul in oala care a fiert laptele si il punem din nou la fiert la foc mic, amestecam continuu. Cand se ingroasa, cam 5-10 min, il lasam sa se raceasca putin. Apoi adaugam gelatina inmuiata conform instructiunilor de pe ambalaj.Invartim bine pana se dizolva. Batem frisca si apoi o incorporam cu grija in crema de vanilie, gustam si daca e nevoie adaugam zahar dupa gust.Turnam totul peste blat si dam la frigider. Lasam pana de intareste. Piersicile din conserva le feliem si le asezam peste crema de vanilie impreuna cu zmeura. Sucul de la compot il punem la fiert, impreuna cu continutul plicului de jeleu si o lingura de zahar, timp de 1 minut, apoi il turnam uniform peste tort.Il lasam peste noapte la frigider , apoi il servim cu dragoste
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!