Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

TORT CU PIERSICI

Retete si gust
Următoarea rețetă îl satisface și pe cel mai pretențios pofticios. Are toate ingredientele necesare pentru a câștiga primul loc la categoria cu dulciuri delicioase, cum ar fi această prăjitură.
branza
TORT CU PIERSICI

Ingrediente:
Pentru pandișpan: 8 ouă, 8 linguri de zahăr, 8 linguri de făină, un vârf de cuțit de sare, 3 plicuri zahăr vanilat, 1 praf de copt, zeama de la o jumătate de lămâie
Pentru crema de vanilie: 6 ouă, 3 căni lapte, 6 linguri rase cu zahăr, 5 linguri cu făină, jumătate de baton de vanilie sau 4-5 plicuri de zahăr vanilat, 6-8 piersici
Pentru crema de brânză: 400 g brânză de vaci, 2 ouă, 2-3 linguri de zahăr esenţă de vanilie
Pentru ornat
300 g zahăr tos,nuci
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele pentru crema de brânză. Pune la frigider până la ornarea tortului. Decojeşti piersicile şi coace-le până ce se pătrund. Separi albușurile de gălbenușuri, bați albușurile spumă cu un praf de sare, adaugi zahărul și mixezi până se întărește. Pui rând pe rând și gălbenușurile, amestecând ușor cu telul, de această dată. Adaugi zahărul vanilat, făina în ploaie și la sfârșit praful de copt stins în zeamă de lămâie. Dai la cuptor într-o tavă de tort 30-35 de minute.
Lași pandișpanul să se răcească şi îl tai în două ca baza să fie mai subţire.
Prepari crema de vanilie astfel: amesteci ouăle cu zahărul, adaugi făina şi, după ce s-au omogenizat toate ingredientele, adaugi treptat laptele călduţ şi zahărul vanilat. Pui amestecul pe foc mic şi amesteci încontinuu, până ce compoziţia se îngroaşă. O lași să se răcească.
Montezi tortul astfel: pui blatul subţire pe un platou întins, adaugi crema de brânză, acoperi cu celălalt blat. Pui piersicile tăiate cuburi mai mari şi peste adaugi crema de vanilie. Nivelezi bine şi ungi în acelaşi timp şi marginile tortului. Pui zahărul pe foc la caramelizat şi adaugi o lingură de apă. Amesteci până ce se topeşte tot zahărul şi pui imediat glazura peste tort. Presari nuci mărunţite pe marginea tortului.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!