Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Rulada cu crema de unt de arahide

Retete si gust
Gustul untului de arahide in prajituri l-am descoperit de ceva vreme. V-am mai prezentat cateva retete de prajitura cu cacao si crema cu unt de arahide. Noua ne place ca are un gust special, iar daca si voi sunteti fani, o sa va placa si aceasta rulada.
rulada
Rulada cu crema de unt de arahide
 
Ingrediente:
Blat rulada:
7 oua
7 linguri de zahar
3 linguri de cacao
4 linguri de faina
sare
Crema de unt de arahide:
1 borcan de unt de arahide / 400 g
150 g unt
200 g zahar pudra
60-70 ml smantana lichida

Decor:
200 g ciocolata 50 % cacao
80 ml smantana / frisca lichida
Mod de preparare:
Frecam galbenusurile cu zaharul praf pana obtinem o pasta cremoasa. Se incorporeaza si cacao cernuta. Separat intr-un bol se bat albusurile spuma tare cu putina sare.
Se amesteca cele doua compoziti si se incorporeaza usor si lingurile de faina.3-4 linguri uleina.Se tapeteaza cu hartie de copt tava mare de la cuptor si se intinde deasupra aluatul.
Se da la cuptor la 180 °C pentru 25-30 minute. Se rastoarna pe un prosop umed, se scoate hartia de copt si se ruleaza. Se lasa sa se raceasca.
Pentru crema se mixeaza untul cu untul de arahide. Se adauga zaharul praf. Se bate cateva minute crema apoi, pentru a capata o consistenta mai cremoasa, se adauga cate putin smantana lichida. S-ar putea sa va mai ramana sau sa mai fie nevoie. Va dati seama cand este crema suficient de cremoasa ca sa se poata intinde.
Desfacem rulada si intindem in strat gros crema, apoi rulam strans. Infasuram in folie de plastic si dam la frigider, de preferat de seara pana dimineata sau minim 3 ore. Pentru decor topim 200 g de ciocolata cu 80 smantana lichida si 3-4 linguri de ulei pentru stralucire. Imbracam rulada in ciocolata si mai dam la rece sa se intareasca. Cand se serveste se taie in felii.
Delectati-va!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!