Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Friptura de vita cu galuste de cartofi si sos de vin

Retete si gust
Friptura de vita cu galuste de cartofi si sos de vin, ca fel principal este o mancare delicioasa. Carne de vita datorita faptului ca-i o carne seaca nu face parte din preferintele multora. De aceea, prin prezentarea aceastei retete sper sa va tentez sa o incercati.
vita
Friptura de vita cu galuste de cartofi si sos de vin
Ingrediente:
* 1 kg. antricot sau muschiulet de vita
* mixt de condimente:
- piper negru, piper verde si piper rosu, cimbru -
* sare
* ulei de masline
* margarina
* 2 linguri de pasta de tomate
* 50-60 ml de vin rosu
* 1-2 foi de dafin


Ingrediente galuste:
* 2-3 cartofi
* 1 lingura de pesmet
* nucsoara
* 2 oua
* sare
* piper alb
* patrunjel tocat
* faina, cca 2-3 linguri


Mod de preparare:
Pentru friptura avem nevoie de o bucata frumoasa de antricot de vita, de cca 1 kg cu sare. Lasat la rece circa o ora.


Pentru friptura vita nu se tine in apa deloc. Cand o pregatim se sterge prin tamponare cu un servet de bucatarie, se unge cu putin ulei, apoi se tavaleste printr-un amestec de condimente alcatuit din piper negru, piper verde si piper rosu pisate mare, sare si cimbru.


Incingem o tigaie pe foc mare si prajim bucata intreaga de carnea cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana facem o crusta pe toate partile. Aceasta crusta este al doilea secret al unei fripturi reusite, pentru ca la cuptor va mustii in crusta sa.


Luam de pe foc si o asezam intr-un vas de yena uns cu margarina, pe care il introducem in cuptor pentru 25 minute. In acest timp intoarcem bucata de carne de 2-3 ori, ca sa se friga uniform pe toate fetele. Scoatem vasul din cuptor si lasam friptura sa se odihneasca 5-6 minut
Apoi se taie in felii de 5 mm, perpendicular pe fibra carnii. Intrucat vita este o carne seaca o servim cu un sos pregatit chiar din saftul rezultat de la friptura. Punem sosul intr-o tigaie, mai adaugam 2 linguri de pasta de tomate de buna calitate, 50-60 ml de vin rosu, 1-2 foi de dafin si lasam sa scada la jumatate. Apoi il strecuram, adaugam si feliile de vita si mai lasam pe foc cateva minut


Pentru garnitura, am ales, galuste.
Intr-un vas cu apa si sare fierbem in coaja 2-3 cartofi potrivit de mari. Cand au fiert acestia se curata de coaja si se dau prin presa de cartofi. Adaugam peste acest piure 1 lingura de pesmet, sare, piper alb si putina nucsoara.


Amestecam, apoi incorporam doua oua si faina cat se cere, cca 2-3 linguri. Faina e in functie de cat de umeda e compozitia, dar nici prea multa, ca galustele nu vor mai fii pufoase.
Nu uitati si patrunjel tocat. Cu mainile umede, formam galustele pe care le fierbem cateva momente in apa. Cand sunt gata ele se ridica la suprafata apei.


Se scot si se servesc alaturi de feliile de friptura de vita si sosul deasupra. Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!