Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PUIRE DE CARTOFI

Retete si gust
Este un piure obisnuit pana la un punct. Ceapa calita cu boia dulce sau picanta cu smantana lichida dulce si un pic de usturoi pentru aroma desavarsec piureul nostru. E un piure de cartofi mai altfel, dar este foarte delicios.
PUIRE
PUIRE DE CARTOFI

Ingrediente:

  • cartofi - 1/2 kg
  • piper - dupa gust
  • smantana lichida - 100 grame
  • ceapa - 2 bucati
  • boia dulce - 2 lingurite
  • usturoi - 2 catei
  • sare - dupa gust
  • unt - 100 grame
  • oua - 1 bucata

    Mod de preparare:

  • Cartofii se decojesc si se taie in bucati potrivite. Se pun la fiert in apa cu sare pana cand sunt fierti.
  • Se incinge o tigaie si se topesc aproximativ 20 de grame de unt. In untul topit se pune ceapa tocata marunt si se lasa sa se caleasca la foc mic timp de 12 minute. Acoperiti tigaia cu un capac astfel incat sa se inabuse, ceapa, foarte bine. La fel faceti si la cartofi, acoperiti oala cu un capac pentru a se fierbe mai repede.
  • Peste ceapa calita se pun cateii de usturoi trecuti prin presa, se condimenteaza cu boia din plin, sare si piper. Se amesteca si se mai lasa pe foc 1 minut sa se gateasca si boiaua.
  •  Apa in care au fiert cartofii se scurge si peste ei se adauga jumatate din cantitatea de smantana si oul. Se paseaza treptat. Caldura generata de cartofii fierti va gati oul.
  • Se adauga untul, restul de smantana si se paseaza pana cand piureul este matasos.
  • Se condimenteaza cu sare, piper si se adauga ceapa calita. Se mai poate opri putina ceapa pentru decor.
  • Se serveste cald alaturi de friptura si muraturi.
Pofta mare!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!