Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PIEPT DE PUI MARINAT CU MENTA

Retete si gust
Te-ai săturat de fripturile de pui obişnuite? Încearcă un piept de pui marinat cu menta, o reţetă delicioasă şi uşor de făcut!
PUI
PIEPT DE PUI MARINAT CU MENTA

Ingrediente ;

1 piept de pui, cca 400-500 gr; fara piele
1 cub de unt
sare, piper negru, fulgi de chili, menta uscata sfaramata
Marinata
2 cepe mari dulci
3 fire patrunjel
1 fir menta
1/4 lingurita boia
3 linguri suc de lamaie
1 lingura ulei
Salata
250 gr morcovi
250 gr naut fiert
cateva fire patrunjel si cateva frunze de menta
2 linguri ulei
1 lingura suc de lamaie
1/4 lingurita ghimbir pudra
1/8 lingurita chimion macinat
sare
Portii: 2

Mod de preparare :

  1. Se separa pieptul in cei doi lobi.
  2. Ceapa se pune in blender cu putina sare si se mixeaza pana devine pasta. Daca robotul nu reuseste sa mixeze cum trebuie adaugati 3-4 linguri de apa. Puneti piureul de ceapa intr-un tifon si stoarceti sucul din ea peste pui.
  3. Adaugati boiaua, uleiul, sucul de lamai si menta si patrunjelul tocate. Amestecati bine si dati la frigider intre 3-4 ore.
  4. Scoateti puiul din marinata. Pe masa de lucru rasniti piper negru, presarati putina sare, fulgi de chili dupa gust si menta uscata fin sfaramata. Tavaliti puiul prin aceste condimente sa fie peste tot acoperit. Lasati-l sa stea 30 minute la temperatura camerei.
  5. Incingeti cuptorul la 200C.
  6. Incingeti o tigaie la foc maxim timp de 5 minute. Dati focul la mediu si asezati puitul in tigaie. Puteti pune cate bucati intra in tigaie fara sa fie inghesuite.
  7. Prajiti puiul 2 minute pe fiecare parte.
  8. Mutati tigai in cuptor si lasati puiul sa se mai coaca inca 10-12 minute.
  9. Scoateti puiul intr-o farfurie si treceti peste el cu un cub de unt. Acoperiti cu foloie de aluminiu si lasati sa stea 5 minute.
  10. Pentru salata amestecati morcovul razuit si nautul. Presarati putina sare si gustati. Adaugati verdeturi tocate. Amestecati uleiul cu sucul de lamaie, ghimbirul si chimionul si turnati peste legume.
Serviti pieptul de pui cald cu salata si orez cu verdeturi.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!