Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

FURSECURI CU NUCA SI GEM DE CAPSUNI (linzer)

Retete si gust
Aceste fursecuri sunt foarte potrivite pentru sarbatori. Nu numai că sunt foarte gustoase, dar arată și bine. Rulate prin nucă, iar pentru umplutură se pune gem de capsuni.
linzer
FURSECURI CU NUCA SI GEM DE CAPSUNI (linzer)
Ingrediente:
  • 115 g unt la temperatura camerei
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriță aromă valinie
  • 1 ou
  • 130 g făină
  • 1/2 linguriță sare
  • 80 g nuci măcinate
  • gem de capsuni
Mod de preparare:

Untul se amestecă cu zahărul, aroma de vanilie și plicul de zahăr vanilat și se bate cu mixerul până devine pufos, 2-3 minute. Apoi se adaugă gălbenușul de la ou. Făina se amestecă cu sarea și se încorporează cu aluatul din unt. Aluatul obținut este unul moale. Acesta se acoperă cu folie de plastic și se bagă la frigider pentru 30-60 minute.
Nucile se macină la robot.
După ce s-a scos din frigider, aluatul se formează în cercuri de 2-3 cm. Jumate din ele, cu ajutorul unui degetar, se da o gaura in mijloc, pentru a face loc pentru umplutură.  Cercurile se rulează prin albușul de ou bătut ușor și apoi se răstogolesc prin nuci.  Dupa aceasta operatiune, umpleți cu 1/2 linguriță de gem fursecurile și lipitilt la olalta. Se așează în tava tapetată cu hârtie de copt și băgați tava în cuptorul preîncălzit la 180 C. Lăsați fursecurile să se coacă pentru 12-15 minute.
Fursecurile se pot servi calde sau reci, cu un pahar de lapte cald.
Vă doresc poftă bună!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!