Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

TORT CU CASTANE

Retete si gust
Cauti desertul ideal langa un ceai fierbinte? Acest tort are aerul unei prajituri nobile, dar e la fel de usor de facut ca orice desert de casa.
TORT
TORT CU CASTANE
Ingrediente
castane, 5 oua oua (separat albusul de galbenus), zahar pudra , 100g zahar, 130g unt nesarat , 140g ciocolata amaruie tocata in bucati , 170g migdale prajite si tocate marunt , 370g castane coapte decojite , 470ml lapte
Mod de preparare
Pune laptele la incalzit intr-o oala pe foc mediu. Cand aproape da in clocot ia-l de pe foc si adauga castanele. Acopera oala si lasa-le sa stea asa timp de 30 de minute pentru a se inmuia.
Scoate castanele din lapte si toca-le in bucatele potrivite. Apoi amesca-le intr-un bol cu ciocolata si migdalele.
Incinge cuptorul la 180C si unge cu o lingura din untul pregatit, o forma rotunda cu pereti detasabili cu diametrul 24-25cm. Aseaza la baza ei o hartie de copt unsa tot cu unt.
Bate restul de unt cu 50g zahar cu un mixer pana cand devine ca o crema. Adauga galbenusurile pe rand si bate cu mixerul dupa fiecare. Apoi adauga amestecul cu castane si ciocolata si incorporeaza bine.
Bate cu mixerul si albusurile pana cand devin o spuma tare. Adauga treptat cele 50g de zahar ramase. Spuma de albusuri trebuie incorporata treptat in amestecul pregatit anterior cu castane. Toarna aluatul in tava si coace-l la cuptor timp de 50-60 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Lasa prajitura sa se raceasca in tava inainte sa o scoti. Pudreaz-o cu zahar inainte de servire. Poti adauga si cateva lingurite de frisca langa ea, daca doresti.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!