Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

TORT CONCORDEL

Retete si gust
Tortul Concorde, cu bezea si mousse de ciocolata, este un tort dedicat fara doar si poate iubitorilor de ciocolata! Iar daca mai sunteti si mari fani bezea si nici nu va temeti de numarul de calorii din farfurie, atunci trebuie sa incercati acest tort.
TORT
TORT CONCORDEL
Ingrediente:
– albusuri 6 buc.
– zahar pudra 280 g
– cacao neagra 60 g
– zahar tos 220 g
– ciocolata neagra 250 g
– unt de 82% grasime 150 g
– oua 4 buc.

Pentru blaturile de bezea cu cacao: incingeti cuptorul la cea mai de jos temperatura si tapetati cu hartie de copt doua tavi de aragaz. Amestecati intr-un bol 200 g zahar pudra cu cacaoa neagra. Puneti cele 6 albusuri intr-un castron mare, perfect degresat si sters de apa. Mixati la turatie maxima pana cand obtineti o spuma aerata. Incorporati, treptat, 200 g zahar tos. Apoi, cu o spatula, incorporati si amestecul de cacao si zahar pudra. La final, trebuie sa aveti o spuma densa, lucioasa si foarte batoasa.

Desenati cu un creion, pe hartia de copt, 3 cercuri de 18 cm si 6 cercuri de 8 cm. Aveti grija sa lasati ceva spatiu intre ele, pentru ca bezeaua se umfla, dar sa va ramana si ceva loc pentru betele de bezea. Cate bete? Cate va ies din bezeaua care ramane dupa “desenarea” cercurilor. Betele trebuie sa fie ca de 0.8 cm latime. Lasati bezeaua in cuptor cam 1 ora si un sfert – 1 ora si jumatate sau pana cand se intareste usor la suprafata. Opriti focul si lasati bezeaua sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa.

Intre timp, pregatiti mousse-ul de ciocolata: rupeti ciocolata bucatele si topiti-o pe baie de abur. Separati albusurile de galbenusuri, avand grija sa puneti albusurile intr-un castron perfect degresat si uscat. Cand ciocolata s-a topit si aveti o compozitie perfect omogena, puneti untul bucatele. Omogenizati iar. Puneti, cate unul o data, galbenusurile. Puneti si zaharul pudra ramas.

Mixati albusurile pana obtineti o spuma, dupa care incorporati, treptat, cele 20 g zahar tos ramase. Odata obtinuta bezeaua, incorporati in ea, cu o spatula si miscari lente, compozitia cu ciocolata. Pastrati la frigider mousse-ul pana montati tortul, Se va intari, dar isi va recapata supletea cand incepeti sa lucrati cu el si se incalzeste. Pentru asamblarea tortului, incepeti prin a taia bucatele betele de bezea.

Luati un disc de bezea si puneti peste el, eventual cu spritul, un prim strat de mousse. Urmeaza un alt disc, iar mousse, iar disc. Se imbraca, apoi, tot tortuletul in crema de ciocolata si in bucatele de bezea. Pastrati la frigider pana in momentul servirii.

Presarati un pic de zahar pudra deasupra si taiati felii cu un cutit bine ascutit.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!