Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

TOCANA DIN CIUPERCI

Retete si gust
Ar trebui sa mancam mai multe ciuperci. Pentru ca sunt sanatoase si pline de proteine. Dar nu o facem pentru ca inca nu ne-am descoperit retetele favorite. Aceasta poate sa fie, cu siguranta, una dintre ele.
TOCANA
TOCANA DIN CIUPERCI

Ingrediente:

  • 500 de grame de ciuperci proaspete (orice ciuperci)
  • 100 de grame de ceapă
  • 1-2 căței de usturoi
  • 100-150 de grame de ardei (orice culori)
  • 30 de ml. de ulei
  • 150 ml. de passata de roșii
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare și piper 

Mod de preparare:

1. Se curăță și se toacă ceapa și se zdrobește usturoiul. Ardeii se taie fâșii sau cubulețe. Ciupercile se curăță bine și se taie în sferturi sau jumătăți.
2. Se încinge pe foc mediu o tigaie sau o cratiță largă, încăpătoare, se adaugă uleiul și apoi ceapa tocată și usturoiul zdrobit, presărându-se de la început și cu puțină sare. Se călește 2-3 minute, cât să înceapă să se înmoaie ceapa.

3. În tigaie se adaugă ardeiul, se amestecă, se reduce focul și se călesc legumele în continuare timp de 6-7 minute. In acest răstimp se mai amestecă din când în când.

4. După ce ceapa s-a înmuiat de-a binelea, mărim din nou focul la mediu, urmând să adăugăm imediat ciupercile.

5. Punem în tigaie ciupercile, toate deodată și amestecăm.

6. După ce ciupercile și-au pierdut volumul, se adaugă passata de roșii. Se fierbe totul împreună la foc mediu încă 10-12 minute, cât să fie tocănița potrivit de scăzută după gustul vostru.

7. În final, se asezonează cu sare și piper și se presară cu pătrunjelul verde tocat. Se servește tocănița caldă, alături de garnitura de orez alb, simplu.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!