Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

CHIFTELUTE IN SOS DE MUSTAR SI SMANTANA

Retete si gust
Astazt propunerea mea, e un fel de mâncare rapid și foarte gustos, bun de împărțit cu toată lumea, Altfel de chiftelute marinata. Va rog sa le incercati!
sos
CHIFTELUTE IN SOS DE MUSTAR SI SMANTANA

Ingrediente

chifteluțe:
  • 500 de grame de carne de vită
  • 80 de grame de pâine înmuiată în apă și bine stoarsă
  • 1 ou întreg
  • 50 de grame de ceapă roșie
  • 1 cățel mic de usturoi, zdrobit fin
  • 1 linguriță de măghiran uscat
  • 1 legătură de pătrunjel verde tocat
  • 1 linguriță de paprika dulce 
  • 1 strop de nucșoară răzuită fin
  • sare și piper după gust
  • 1 lingură de făină albă
  • ulei vegetal pentru prăjit
sos de muștar și smântână:
  • 1 linguriță cu vârf de muștar
  • 30 de grame de ceapă roșie fin tocată
  • 1 linguriță de ulei
  • 20 de grame de unt
  • 250 ml. de supă de pui concentrată
  • 150 de grame de smântână grasă
  • sare și piper
  • 1 linguriță de miere de albine
  • pătrunjel tocat pentru presărat în final 

Mod de preparare
1. Puneți într-un castron încăpător toate ingredientele din lista pentru chiftele, în afară de uleiul pentru prăjit și făină. Amestecați totul bine, asezonați cu sare și piper proaspăt măcinat după gust.

2. Cu mâinile umezite, rupeți grămăjoare egale din ”aluatul” de carne pregătit și modelați-le între palme, dându-le formă de bilă. După ce sunt gata modelate, chiteluțele se presară cu făina.

3. Odată ce ați modelat toate chifteluțele, încingeți pe foc mediu o tigaie încăpătoare și turnați ulei cam de 2 degete. Puteți adăuga chiftelele la prăjit.

4. Chifteluțele se vor prăji la foc mediu până se rumenesc pe ambele părti.

5. Am ajuns la pregătirea sosului de muștar și smântână: într-o tigaie curată, se adaugă uleiul, apoi untul. După ce untul s-a topit, se adaugă ceapa tocată, se presară cu un praf de sare și se călește la foc moderat până se înmoaie, apoi se adaugă muștarul și se amestecă bine.

8. În final, se presară mâncarea cu patrunjel tocat. Servim o garnitură, cum ar fi un piure de cartofi. Poftă mare!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!