Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

CHIFTELE LA CUPTOR CU CARTOFI SI SOS DE ROSII CU LEGUME

Retete si gust
Am convingerea că o să vă placă și vouă acest ”chiftele gratinate” din cale afară de gustos. Gustul bun și senzația de satisfacție deplină a unei mese de pranz.
chiftele
CHIFTELE LA CUPTOR CU CARTOFI SI SOS DE ROSII CU LEGUME

Ingrediente:

chiftele:
  • 300 de grame de carne tocată
  • 150 de grame de dovlecei rași pe răzătoarea cu găuri mari
  • 2-3 fire de ceapă verde, tocată în rondele fine
  • 2 căței mari de usturoi, zdrobiți
  • 1 chiflă obișnuită, înmuiată bine în lapte și apoi bine stoarsă
  • 1 ou întreg
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde, tocat
  • sare, piper
  • 1/2 linguriță coriandru măcinat
  • 1/4 linguriță nucșoară rasă
  • 1 linguriță paprika dulce, aromată
  • 3 linguri de făină, pentru presărat chiftelele
  • 200 ml. ulei vegetal, pentru prăjit
sos:
  • 6 fire de ceapă verde, tocată rondele
  • 1 tulpina de telina, tocată cubulețe
  • 1-2 morcovi tineri, tocați cubulețe
  • 3 căței de usturoi, tăiați lamele fine
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 conservă de roșii în bulion
  • 1 linguriță oregano uscat, mărunțit
  • 1 frunză de dafin
  • sare, piper după gust
  • 1 linguriță de zahar
în plus:
  • 1,2 kg. cartofi 
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare
  • 150 de grame de cașcaval
  • 1/2 legătură pătrunjel verde tocat, pentru presărat la final

Mod de preparare:
1. Ingredientele pentru chiftele se pun într-un castron și se frământă bine. Dacă folosiți dovlecei mai mari, scobiți-i de semințe iar dacă veți folosi din cei foarte tineri, se pot păstra cu tot cu coajă. Asezonați amestecul cu sare, piper, nucșoară și coriandru măcinat.

2. Cu palmele umezite, se rup bucăți din ”aluatul” de chiftele și se modelează chifteluțe ceva mai mici decât o minge de ping-pong.
3. Se tăvălesc chifteluțele prin făină, scuturându-se de făina în exces. Se încinge uleiul vegetal într-o tigaie și se rumenesc rapid chifteluțele pe ambele părți, la final scoțându-le pe șervete de hârtie absorbantă, ca să se dreneze de uleiul în exces.

4. Cartofii se curăță apoi se taie în bucăți pe cât posibil egale și se pun la fiert într-o oală cu apă rece la care adăugăm și 1 linguriță cu vârf de sare. Vom fierbe cartofii cât să se înmoaie dar să își păstreze bine forma, să nu se zdrobească.

5. Pornim cuptorul și îl fixăm la 190 de grade Celsius iar cât se încălzește, ne ocupăm de sos: punem pe foc mediu o tigaie cu cele 2 linguri de ulei și adăugăm ceapa verde, usturoiul, țelina și morcovii, toate tocate mărunt, împreună cu 1 praf de sare. Se călesc legumele pe foc mediu spre mic, amestecând frecvent și adăugând câte 1-2 linguri de apă fierbinte până când se înmoaie bine.

6. Se adaugă roșiile în bulion, oregano și frunza de dafin și se dă în câteva clocote bune. Dacă sosul e prea dens în această fază, se mai adaugă apă fierbinte și se mai fierbe puțin. La final, se potrivește gustul sosului cu sare, piper și zahăr și se îndepărtează frunza de dafin.

7. Când cartofii sunt suficient de fierți, se scurg de apă, se pun într-o formă potrivită pentru cuptor, se stropesc cu 1 lingură de ulei de măsline și se asezonează cu sare.

8. Printre cartofi se aranjează toate chiftelele și se toarnă deasupra lor sosul.

9. Se repartizează sosul uniform deasupra cartofilor și chiftelelor și se dau la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius pentru un timp de 20 de minute.

10. După trecerea primelor 20 de minute, deasupra de chiftele și cartofi se aranjează felii de cașcaval și se dau în continuare la cuptor, pentru încă 10-15 minute, până când brânza se gratinează frumos.

11. Se presară cu pătrunjel verde tocat și se poate degusta.

Poftă mare și să vă fie de bine!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!