Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

TOCANA DE LEGUME

Retete si gust
Este o reteta pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, se mentine foarte bine si iarna, cand desfaci un borcan cu tocana de legume, ai impresia ca simti mirosul verii si al toamnei.
tocana
TOCANA DE LEGUME
Ingrediente
  • -1 kg ceapa
  • -1 kg morcov
  • -marar
  • -3 kg rosii
  • -3 kg ardei rosii kapia sau gogosari
  • -2-3 dovlecei 
  • -2-3 vinete 
  • -cateva frunze de telina
  • -patrunjel verde
  • -sare
  • -piper
  • -ardei iute
  • -2-3 catei de usturoi
  • -300 ml ulei
  • -1-2 frunze de dafin
  • -300 g orez
Mod de preparare
  1. Ceapa, ardeii, dovleceii, morcovul si vinetele se taie cubulete si se pun impreuna cu uleiul si putina apa la inabusit, intr-o cratita cu fundul gros. Dupa ce se inmoaie legumele, se adauga orezul si 1 litru de apa, sare piper, ardei iute dupa gust, frunzele de dafin, cateva fire de telina verde si rosiile decojite si taiate cubulete sau date pe razatoare. Se lasa sa fiarba si cand orezul incepe sa se umfle, se adauga usturoiul taiat in 2, doar pentru aroma.
  2. Daca se pregateste pentru iarna, se fierbe doar pe ¾ si se opreste focul. Se scot firele de telina, dafinul si usturoiul, se gusta, se adauga patrunjelul verde taiat marunt si se pune in borcane. Se va umfla la sterilizare orezul.
  3. Se sterilizeaza borcanele la bain-marie timp de 40 de minute din momentul in care au dat in clocot, apoi se scot si se asaza cu gura-n jos si se acopera cu paturi.
  4. Se lasa asa pana a doua zi, apoi se sterg, se eticheteaza borcanele si se pun in camara.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!