Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

FICAT DE PUI CARAMELIZATA

Retete si gust

Ficăței de pui la tigaie cu sos de ceapă caramelizată și bacon crocant, un prânz sau o cină delicioasă și rapidă.

PUI
FICAT DE PUI CARAMELIZATA

Ingrediente

  • 500 grame ficat de pui
  • 1 ceapă roșie de mărime medie
  • 6 felii fine de bacon
  • 1 lingură de ulei
  • 1 linguriță de zahăr brun
  • 80 ml. vin sec
  • sare și piper
  • pătrunjel verde tocat

Mod de preparare

1. Se zvântă ficățeii de pui ștergându-i cu hârtie absorbantă de bucătărie.
2. Curățăm ceapa și o tăiem peștișori, nu foarte fin, felii groase cam de ½ cm.
3. Vom lucra în paralele cu doua tigăi, una ceva mai largă pentru ficatei. Se încing ambele tigăi pe foc mediu. În cea mai mică, punem feliile de bacon la prăjit, fără altă grăsime adăugată. Vom rumeni baconul pe ambele părți apoi îl vom scoate pe o farfurie acoperită cu hârtie absorbantă de bucătărie.

4. În tigaia mai mare punem uleiul și apoi adăugăm ficățeii de pui. Pe măsură ce se rumenesc, îi întoarcem pe partea opusă. Atenție, nu adăugăm sare în această fază pentru că sarea face ficatul să se întărească.

5. Imediat ce am scos baconul, punem ceapa în tigaie, în grăsimea care s-a topit din acesta. Ceapa se presară cu puțină sare și se călește pe foc mediu-mic până se rumenește ușor, să fie abia aurie. Se amestecă rapid și se presară cu zahărul brun. Se amestecă până când se topește zahărul și începe să miroase subtil a caramel.

6. Se adaugă vinul peste ceapa caramelizată. Se amestecă energic, ca să se desprindă toate bucățelele delicioase care au aderat de fundul tigăii. Se lasă să clocotească până ce sosul se reduce la jumătate.

7. Ficățeii de pui au fost gata în exact 7 minute, apoi am stins focul. Ficatul nu se gătește în exces, el trebuie să rămână rozaliu în interior. Gătit prea mult, ficatul devine tare, amărui și făinos.

8. Se adaugă peste ficat ceapa caramelizată cu tot cu sosul de vin din tigaie. Se amestecă bine și abia acum se asezonează totul cu sare și piper după gust.

9. Baconul prăjit, care după răcire devine crocant, se rupe în bucăți care se presară peste ficățeii de pui cu ceapă. Tot acum se presară și verdeața tocată.

Mâncarea se servește caldă, acompaniată de garnituri la alegere.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!