Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

TORT DIPLOMAT

Retete si gust
Peste o saptamana este una dintre cele mai importante sărbători de peste an, ziua mea de nastere. Vreau sa fac in fiecare zi, pana la ziua mea, cate un tort. Astazi e, "TORT-UL DIPLOMAT".
TORT
TORT DIPLOMAT

Ingrediente

1 compot piersici 
400 gr piscoturi 
8 oua
200 gr zahar
400 ml smantana dulce
30 gr gelatina granule
esenta de portocale
cocos si rozmarin pt decor
Mod de preparare:

Mixam ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa si isi dubleaza volumul. Punem compozitia de oua intr-un vas pe foc la bain-marie si amestecam continuu pana cand compozitia incepe sa se ingroase usor.  In acest moment aveti foarte mare grija, daca il lasati pe foc mai mult decat trebuie se poate taia crema.  Lasam deoparte sa se raceasca.


Cat se raceste crema punem siropul din compot intr-un vas si insiropam piscoturile. Nu le lasati foarte mult in sirop doar cat le treceti rapid pe toate partile.


Asezam piscoturile insiropate in forma de tort cu margini detasabile astfel incat sa acoperim fundul si lateralele.


Mixam smantana pt frisca pana incepe sa devina ferma si adaugam peste ea crema de oua racita. amestecam pana la incorporare. Nu adaugati sub nici o forma crema de oua calda.


Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si amestecam energic astfel incat gelatina sa fie repartizata uniform in toata compozitia. Adaugam piersicile din compot taiate cuburi si amestecam.


Turnam jumatate din crema apoi asezam din nou un strat de piscoturi insiropate.


Turnam si restul de crema si nivelam.


Presaram deasupra cocos si decoram cu piersici si rozmarin.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!