Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

RATA FRIPTA SI CARAMELIZATA

Retete si gust
Bună, foarte bună e friptura de raţă, o carne bogată, suculentă si plina de gust. Dupa parerea mea, rata se potriveste minunat alaturi de o garnitura din fructe.
RATA
RATA FRIPTA SI CARAMELIZATA
Ingrediente:
  • bucati potrivite de la rata
  • 3 mere
  • 100 de grame de afine
  • 1/4 ceapa rosie
  • 3-4 linguri de coniac
  • 200-250 de ml. de supa de pasare
  • 1 lingura de miere
  • sare si piper                                                                                                                              Mod de Preparare

Am sarat si am piperat bucatile de carne, apoi le-am umenit intr-o tigaie incapatoare, fara niciun adaus de grasime, rata e destul de grasa si in tigaie se va aduna grasimea ei gustoasa.
Se scurge grasimea din tigaie si se pastreaza separat.
 Dupa ce se scurge grasimea din tigaie se adauga coniacul apoi se inclina tigaia asa incat vaporii de alcool sa vina in contact cu flacara de la aragaz.
Rata se transfera din tigaie, intr-un vas potrivit pentru cuptor, se adauga 100 de ml. de supa de pasare, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincins la 190 de grade unde se coace aproximativ o ora.
E bine sa se verifice dupa aproximativ 45 de minute daca rata s-a facut, carnea trebuie sa fie foarte moale. Dupa ce s-a inmuiat carnea bine, se descopera rata si se mai frige cateva minute ca sa se rumeneasca frumos.
Se acopera friptura de rata si se pastreaza calda. Intre timp, se toarna in tigaia in care s-a rumenit rata grasimea pastrata, se incinge si se adauga ceapa rosie.
Dupa ce ceapa se rumeneste usor, se dauga in tigaie merele curatate de casuta semintelor si taiate felii si se pastreaza coaja.
Se rumenesc merele pe ambele parti, trebuie sa aiba o frumoasa tenta de auriu, apoi se adauga mierea, amestecand cu grija ca sa se imbrace merele pe toate partile. Se sareaza si se pipereaza.
Se adauga imediat afinele si 100 de ml. de supa de pasare, lasand sa fiarba pana ce sosul mai scade putin.
Se servesc bucatile de friptura calde, alaturi de garnitura de fructe.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!