Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

TORT DE CIOCOLATA

Retete si gust
Am ajuns intr-un final la reteta tortului de ciocolata perfect - moale, fraged, cu crema fina si cu aroma intensa de ciocolata. Mi s-a spus ca a fost cel mai bun tort de ciocolata mancat vreodata. Am sa il fac, inca odata, de ziua mea, pe 24 august.
tort
TORT DE CIOCOLATA

Ingrediente

Blat – se vor coace doua blaturi cu diametrul de 20 cm
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
2 linguri si jumatate cacao neagra
jumatate lingurita praf de copt
putina sare
2 linguri ulei
Crema alba
150 ml smantana pentru frisca
100 g mascarpone
2 linguri zahar
migdale caramelizate 
Crema de ciocolata
250 g ciocolata
2 linguri cacao neagra
50 g unt
2 galbenusuri
3 linguri de zahar
250 ml frisca lichida
400 g mascarpone
Sirop
4 linguri zahar
200 ml apa
20 ml Amaretto
Pentru imbracat tortul
1/3 din crema de ciocolata
300 ml smantana pentru frisca
o lingura zahar
Glazura
100 g ciocolata
50 ml smantana pentru frisca
30 g unt
4-5 linguri apa
Pentru ornat
bomboane de ciocolata
50 g ciocolat– pentru banda de ciocolata


Mod de preparare
Blat
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Adauga-le peste albusuri, unde ai pus si galbenusurile amestecate cu uleiul.
Amesteca usor, de jos in sus, omogenizand compozitia fara a scoate prea mult aer din albusuri.
Coace blatul intr-o tava cu diametrul de 20 cm, tapetata cu hartie de copt, dupa ce ai turnat si nivelat compozitia. Seteaza cuptorul electric la 170 grade, treapta doi, pentru 20 de minute.
Repeta operatiunea respectand aceleasi ingrediente si aceiasi pasi.
Vei obtine doua blaturi egale pe care, dupa cateva ore sau a doua zi, le vei taia in cate doua felii egale.
Crema alba
Pregateste intai migdalele. Prajeste-le usor si lasa-le la racit. Caramelizeaza doua linguri de zahar si pune migdalele. Amesteca. Pune amestecul pe hartie de copt si lasa la racit. Cand s-a intarit bine caramelul trece migdalele prin blender mixand usor.Nu le faramita total.
Pune intr-un bol smantana si zaharul si mixeaza. Cand vezi ca-ncepe sa se lege usor adauga mascarpone. Mixeaza fara a insista, risti sa se taie crema si sa devina unt.
Crema de ciocolata
Pune ciocolata taiata bucatele intr-un vas termorezistent. Adauga frisca, zaharul si galbenusurile si pune vasul pe foc, la foc mediu. Cand s-a infierbantat bine adauga cacaua, omogenizeaza, apoi lasa la foc, fara a fierbe, 2-3 minute, amestecand.
Opreste focul si raceste crema.
Amestec-o cu cele 400 g de mascarpone si mixeaza usor. Da vasul la rece pentru cel putin o ora.
Sirop
Caramelizeaza zaharul si stinge-l cu apa rece. Lasa la fiert 3 minute apoi raceste siropul si adauga Amaretto.
Asambleaza tortul.
Aseaza prima felie de blat si insiropeaz-o usor.
Scoate crema de ciocolata de la rece si mixeaz-o usor, pana devine pufoasa si ferma. Imparte-o in trei parti egale si intinde o treime pe felia de blat insiropat.
Aseaza a doua felie si insiropeaza.
Intinde crema alba si presara migdalele caramelizate.
Aseaza cea de-a treia felie, preseaza usor, insiropeaza si intinde inca o treime din crema de ciocolata.
Pune ultimul blat si insiropeaza.
Mixeaza smantana pentru ornat, impreuna cu zaharul. Cand a inceput sa se lege pune si crema de ciocolata ramasa si mixeaza pana la omogenizare. Crema trebuie sa fie ferma si pufoasa.
Imbraca tortul cu crema obtinuta, oprind cateva linguri pentru spritat la baza tortului si deasupra.
Introdu tortul la rece pentru jumatate de ora, timp in care pregatesti glazura omogenizand la foc mic toate ingredientele. Ciocolata treceti-o plin blender si tocati-o.
Glazura usor calduta o torni peste tort, incepand din centru, putin cate putin, apoi cu o spatula intinzi sa se prelinga pe laterale. Dai tortul la rece.
Pregatesti banda de ciocolata pentru ornament.
Pune ciocolata rupta bucatele intr-o punga pe care-o legi bine.
Intr-un vas cu apa clocotita introduci punga in care ai pus ciocolata.Lasi sa se topeasca complet, apoi tai cu un foarfece coltul pungii foarte putin si spritezi ciocolata pe o fasie de hartie de copt, asezata pe un platou drept. Introduci la frigider si lasi pana ce suprafata ciocolatei devine mata, iar ciocolata s-a intarit usor incat sa poti ridica fasia de hartie fara ca ciocolata sa se prelinga. Pregatesti un vas rotund, borcan, cana, ce ai la indemana. Pui hartie de copt imprejurul lui si ridici fasia cu ciocolata, lipind-o de hartie.
Dai la rece pana ce se intareste apoi desprinzi hartia usor si muti fasia de ciocolata pe tort, fixand-o in centru.
Decorezi tortul cu bomboane de ciocolata si aveline din crema, spritate cu ajutorul unui pos.
Pastrezi tortul la rece si-l aduci la masa cu 20 de minute inainte de servire.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!