Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PULPE DE PUI CU CARTOFI NOI LA CUPTOR

Retete si gust
Clasicul pui cu cartofi, dar bine condimentat. Usor picant, usor dulce de la ardei, ceapa verde si menta.
PUI
PULPE DE PUI CU CARTOFI NOI LA CUPTOR

Ingrediente

4 pulpe inferioare de pui
1 kg cartofi noi
6 cepe verzi
2 linguri pasta de ardei
1 lingura generoasa ardei iute macinat
2 lingurite coriandru boabe macinate
1/4 lingurita chimion macinat
5 catei de usturoi
5 linguri ulei
1 lingura de unt
15 frunze menta
sare
Portii: 2-3

Mod de preparare

  1. Intr-un bol se amesteca pasta de ardei, ardeiul iute macinat, usturoiul strivit, coriandrul, chimionul si putina sare. Se adauga 2 linguri de ulei si se omogenizeaza.
  2. Cartofii se spala bine cu un burete metalic si se taie in 2 sau 4 pe lumgime, dupa marime. Pulpele se spala si se usca bine cu servetele.
  3. Peste cartofi si pulpe se toarna pasta de la pct. 1. Se amesteca sa se acopere omogen.
  4. Se pun toate in tava cuptorului, rasfirandu-le pe toata suprafata. Se mai presara putina sare peste cartofi si pulpe. Se toarna 150 ml apa pe marginea tavii.
  5. Se curata ceapa verde si se taie in segmente lungi. Se pune peste cartofi si pui. Pare multa ceapa acum, dar va colapsa la copt.
  6. Se da tava acoperita la cuptor, la 200C pentru 20 minute, apoi se creste temperatura la 220C si se mai coace fara folie cam 30 minute minute. Dupa acest timp se verifica puiul si cartofii, sa fie facuti. Puiul trebuie sa fie rumen.
  7. Se adauga untul in tava si se amesteca usor cu cartofii si ceapa verde. Se mai da tava la cuptor 5 minute.
  8. In acest timp, in mojar striviti menta cu putina sare grunjoasa. Adaugati treptat restul de ulei pana aveti o pasta verde care curge usor. Cand scoateti tava din cuptor, turnati sosul de menta peste cartofi si pui.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!