Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

SERBET DE TRANDAFIR

Retete si gust
Este cel mai parfumat si poate cel mai delicios serbet . Secretul serbetului de trandafir este ca petalele sa fie aromate, bine curatate de partea alba. Serbetul de trandafiri poate fi consumat ca atare.
SERBET
SERBET DE TRANDAFIR
Ingrediente:
–         200g de petale de trandafiri
–         250g zahar
–         1/2  lamaie
–         1g sare de lamaie
–         1 l apa
Mod de preparare:
Petalele de trandafiri se se desfac usor si se vantura pentru a indeparta polenul. Ele se pun la fiert cu un litru de apa. Acestea se lasa la fiert 15-20 minute, apoi se ia vasul de pe foc si se pune zeama de la jumatate de lamaie. Initial, la fierbere,  compozitia va avea o culoare incerta. Ulterior e va deveni roz inchis definindu-se dupa adaugarea lamaii.
Zeama astfel obtinuta se scurge printr-un tifon dublu si se toarna intr-o oala de inox cu fund dublu. Se adauga zaharul si se lasa la foc mic pana se topeste zaharul. In timpul asta mestecam cu o lingura de lemn. Cand zaharul s-a topit se iuteste focul , indepartand spuma de cate ori este nevoie.
In timpul fierberii se iau 2 linguri din acest sirop si se pun intr-o ceasca cu 1g de sare de lamaie , amestecand pana la dizolvare.
Siropul va fierbe pana cand, atunci cand picuram cateva picaturi de sirop intr-un pahar de apa rece , nu se vor desface. Operatiune asta o vom face de mai multe ori ca sa nimerim momentul !
Cand fierberea este terminata, vasul se ia de pe foc, iar cand siropul s-a racit atat cat sa suporte degetul caldura acestuia se amesteca cu lingura de lemn . Aici este tot secretul!!!  Se mesteca in acelasi sens pana cand isi schimba culoarea si cand isi pierde consistenta cleioasa luati intre degete si daca unindu-le se desfac fire mestecarea trebuie sa continue. In momentul cand isi schimba culaorea, se adauga cate putin din siropul in care s-a dizolvat sarea de lamaie, verificand gustul. Aceasta intensifica culoarea dar ii schimba si gustul. Eu  recomand doar jumatatea din siropul cu sare de lamaie.
Deci siropul potrivit si timpul alocat amestecarii sunt cele mai importante pentru un serbet reusit.
Consistenta serbetului trebuie sa fie  asemanatoare cu cea a mierii de albine zaharisite.
Oricum culoarea, mirosul , gustul si amintirile trandafirului au meritat timpul alocat.
Acest desert cu dichis se serveste cu apa rece sau la torturi si prajituri.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!