Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

MERDINELE CU BRANZA

Retete si gust
Bine ai venit sau revenit pe Retete si gust, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un
numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Merdinele cu branza sarata.
BRANZA
MERDINELE CU BRANZA

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 400 g griș
  • 2 ouă
  • 500 g mix de brânzeturi
  • 500 g unt gras/margarină
  • 550 ml apă
  • 1 lingurita oțet
  • 1 lingurita sare

    Mod De Preparare

    Cea mai simplă reţetă de merdenele

    Cine nu și-a potolit măcar o dată în viață foamea cu o merdenea fierbinte, pufoasă și proaspătă.  Din câteva ingrediente simple și ieftine facem, rapid, împreună, în propria bucătărie, merdenele cu brânzică sărată.
    Din făina, apă, oțet și sare pregătim aluatul: apa se adaugă treptat. rezultatul final trebuie să fie un aluat omogen, nelipicios și elastic. Se dă la frigider o oră. Frecați untul/margarina până obține o consistență cremoasă.
    Se scoate aluatul și se împarte în bucăți de 65-70 grame. Ungeți un fund de lemn cu ulei. Întindeți cu sucitorul fiecare bucată în parte în dreptunghiuri cu circa 15 cm în lungime. Fiecare dreptunghi trebuie uns cu unt/margarină din belșug. Se împachetează în 3 pe una din laturi și în patru pe latura lungă a dreptunghiului. Când terminați de procedat la fel cu toate, puneți într-un vas, înfoliați. Dați la frigider pentru 30 minute- 1 oră.
    Între timp pregătiți umplutura din brânzeturi (după gustul dvs.) amestecate cu grișul fiert și răcit și cele 2 ouă bătute.
    Scoateți de la frigider aluatul și întindeți din nou pe fundul de lemn uns cu ulei. Preîncălziți cuptorul la 220-250 grade.
    În mijlocul  fiecărui dreptunghi se pune un pătrățel cu umplutură. Apoi se împăturesc. Se aduc colțurile spre mijloc, simplu:  întâi se trag laturile verticale până la jumătate, apoi cele orizontale – rezultând un pătrat. Pe tava unsă cu unt și pe care ați pus, în prealabil, o hârtie de copt, puneți pătrățelele umplute obținute, cu partea pliată în jos.

    Se dau la cuptor la foc mediu până se rumenesc – aproximativ 20 de minute.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!