Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

TORT CU FRISCA SI CAPSUNI

Retete si gust
Nu cred ca mai este vreun cititor fidel al blogului care sa nu stie cat de mult imi plac capsunele. Orice prajitura pe baza de capsuni este minunata. Cu atat mai mult un tort care iti poate intregi o masa festiva.
TORT
TORT CU FRISCA SI CAPSUNI
Ingrediente

200 gr faina
300 gr zahar
6 oua
1 praf de copt
6 linguri de ulei sau margarina topita
6 linguri apa
Pentru frisca:
500 ml frisca lichida dulce
1 zahar vanilat
Pentru sirop:
4 linguri de zahar
150 ml apa
Mod de preparare

Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pâna se obtine o creama. Alternativ se adauga apa si uleiul amestecând usor. Se bat albusurile ca pentru bezea. Se amesteca cu galbenusurile,foarte usor,numai cât se încorporeaza galbenusurile. Se unge o forma de 26 cm cu unt,margarina sau ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia în forma si se coace 40 de minute sau pâna iese scobitoarea curata. Se lasa sa se raceasca si se taie de doua ori.
Frisca: Se tine mixerul,bolul si frisca la rece în prealabil. Se mixeaza frisca pâna e tare.
Sirop: Se amesteca zaharul cu apa pâna e topit zaharul.
Se însiropeaza feliile si se aplica frisca si capsuni pe fiecare strat. Capsunile pot fi taiete în sferturi si se pot lasa si câteva cu frunza pentru deasupra. Nu trebuie decorat în nici un fel,contrastul dintre alb frisca si capsuni este de ajuns.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!