Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

CHIFTELUTE CU SOS DE ROSII, FASOLE SI PORUMB

Retete si gust
Cine poate refuza o portie de fasole cu o delicioasa, chiftelute in sos de rosii, linga niste porumb frumos asortate ?  Nimeni.  Poftiti la masa!

CHIFTELUTE CU SOS DE ROSII, FASOLE SI PORUMB

Ingrediente 

500 g carne de vită
1 ceapă roşie, tăiată în cubuleţe
2 căţei usturoi, fin tăiaţi
3 linguri pesmet
2 linguri pătrunjel, tocat mărunt
1 lingură suc de tomate
1 linguriţă boia de ardei iute
3 linguri făină
3 linguri ulei de măsline
1 conservă rosii în sos 425 ml
100 ml cub de legume instant
1 conservă de fasole 425 ml
1 conservă porumb 425 ml
0.5 lingură piper roşu
4 ouă
1 coajă de lămâie

sare

piper negru măcinat

Mod de preparare

Încălziţi cuptorul la 180 grade sus/jos (160 grade pentru cuptoare cu convectie).
Se amestecă carnea tocată, sarea, piperul, ceapa, usturoiul, pesmetul, 1 lingură de pătrunjel tocat, sucul de tomate şi boiaua de ardei dulce. Apoi, se frământă bine cu mâinile umezite şi se formează 20 de chifteluţe.
Chifteluţele se dau prin făină şi se prăjesc pe fiecare parte într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline timp de aproximativ 5 minute, până se rumenesc.
Ulterior, chifteluţele se pun într-un vas termorezistent.
Roşiile se pisează cu furculiţa şi se amestecă cu sosul din conservă, cubul de legume, fasolea boabe şi porumbul. Se condimentează cu sare, piper şi ardei iute şi se toarnă peste chiftele.
Se pune la cuptor timp de aproximativ 40 de minute.
După 25 de minute de coacere, se adaugă ouăle deasupra şi se continuă coacerea până la final.
Chiftelele se servesc cu pătrunjel şi coajă de lămâie.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!