Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PRAJITURA CU GEM

Retete si gust

Chiar daca e post, asta nu inseamna ca nu poti pregati pentru intreaga familie ceva bun. Iata cele mai gustoase prajituri.
 Prăjitura cu coca rasă se prepară tradițional cu gem de pruna, însă este la fel de gustoasă cu orice tip de gem sau dulceață densă. E atat de buna si atat de simplu de facut incat pana se termina prunele din piata o vom mai manca de cateva ori, cu siguranta! Incercati si voi.
PRAJITURA CU GEM

Ingrediente

200 gr unt gras
80 gr zahar pudra
2 galbenusuri de ou
240 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
200 gr gem sau dulceata 
Portii: 8

Preparare

  1. Se freaca cu mixerul untul cu zaharul timp de 2 minute. In functie de gemul folosit, zaharul poate fi vanilat sau puteti adauga putina coaja rasa de lamaie/portocala.
  2. Se adauga galbenusurile pe rand si se mixeaza inca 30 secunde.
  3. Se adauga faina si praful de copt. Se amesteca cu o lingura pana aluatul e omogen.
  4. Se imparte aluatul in doua bucati egale, se pune in folie sau punga si se dau la frigider (macar 4 ore sau peste noapte).
  5. Puteti folosi o tava rotunda de 20 cm de diametru sau patrata cu latura de 18 cm. Se rade jumatate de aluat pe fundul tavii, distribuindu-l egal.
  6. Se intinde gemul peste aluat, avand grija sa lasati macar 1 cm liber pe margine. Gemul il lasati sa curga de pe lingura peste aluat si apoi doar il nivelati cu dosul lingurii.
  7. Radeti deasupra a doua bucata de aluat, avand iar grija sa-l distribuiti egal.
  8. Coaceti prajitura la 170C timp de 35 minute, pana e un pic rumena pe margini.
  9. Se lasa la racit complet, apoi se poate taia. Se taie mult mai bine daca sta cateva ore, aluatul si gemul are timp sa se inchege si nu se va mai sfarma.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!