Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PLACHIE DE PESTE

Retete si gust
O mancare de peste foarte gustoasa, o reteta simpla si ieftina cu multa ceapa, rosii, usturoi, si vin alb. Plachia de peste este o mancare specifica zonei de sud a tarii. Se face foarte usor si este delicioasa cu o mamaliguta calda alaturi.
PLACHIE DE PESTE

Ingrediente

500-750 gr peste
2 cepe (cca 200-250 gr)
2 catei mari usturoi
50 ml vin alb sec
80 ml bulion
1 foaie dafin
1 fir cimbru
2 boabe ienibahar (optional)
1/4 lingurita boabe piper negru
1/2 lingura otet (sau suc de lamaie)
1 legaturica patrunjel
50 ml ulei
Supa baza
capetele si cozile pestilor
1 morcov
1 felie telina
1 rosie mica
Portii: 2-3

Preparare

  1. Peste se curata de intestine, se taie aripioarele cu o foarfeca. Se curata de solzi. Se taie coada si capul. Daca aveti un peste mare, atunci il taiati bucati cam de 250 gr. Daca aveti pesti mici ii puteti lasa intreg. Sosul care va rezulta din cantitatile date este suficient pentru 3 portii, asa ca puteti folosi 3 bucati de peste de 250 gr.
  2. Bucatile de peste le presarati cu sare grunjoasa de mare in interior si in exterior. Le lasati sa stea pana aveti nevoie de ele.
  3. Intr-o craticoara puneti capetele si cozile de peste impreuna cu morcovul, telina si rosia taiate bucati. Adaugati apa doar cat sa acopere totul si fierbeti la foc mic, cu capac, timp de 20-30 minute. Se strecoara supa.
  4. In acest timp incingeti uleiul si prajiti bucatile de peste pe ambele parti doar pana sunt pe jumatate facute. Scoateti pestele pe o farfurie.
  5. Adaugati in grasimea ramasa ceapa taiata pestisori. Se caleste ceapa, amestecand din cand in cand la foc mic, pana este foarte moale si incepe sa prinda un pic de culoare. Se adauga usturoiul taiat felii si se mai caleste 1 minut.
  6. Se adauga foaia de dafin si vinul si se fierbe la foc mediu pana vinul se evapora. Se adauga bulionul si se fierbe 2-3 minute la foc mediu pana vedeti ca se aduna ulei pe marginea cratitei.
  7. Se adauga 300 ml din supa-baza de peste, cimbrul, ienibaharul, piperul boabe si sare dupa gust. Se aduce la fierbere si se fierbe cu un capac timp de 30 minute, la foc mic.
  8. Dregeti sosul de sare. Cand gustati, daca sosul este foarte dulce, adaugati putin otet, doar cat sa-l echilibrati.
  9. Se adauga jumatate din patrunjelul tocat si bucatile de peste in sos. Se stropesc bucatile de peste cu sos, sa se imbibe bine. Se pune capacul si se mai fierbe inca 5-10 minute.
  10. Se opreste focul si se lasa sa stea 10 minute sa se imbine aromele.
  11. Se serveste pe pat de mamaliguta, presarat cu restul de patrunjel tocat.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!