Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

MAZARE CU SLANINA AFUMATA SI SMANTANA

Retete si gust
O portie buna de mazare, instantaneu te transporta pe taramurile gustative. Si nu ai cum sa te plictisesti de ele cand ai la dispozitie sute de combinatii posibile, cu mazare. Iata una din-tre ele.
MAZARE CU SLANINA AFUMATA SI SMANTANA

Ingrediente

1 conserva mazare (scursa)
1/2 ceapa mai mica
1/3 ardei gras rosu
100 gr bacon
2 fire patrunjel
2 fire ceapa verde
2 linguri smantana grasa
2 linguri lapte
sare, piper negru, chili
Portii: 4

Preparare

  1. Se taie slanina cubulete sau fasiute. Se pune intr-o tigaie si se porneste focul la mic la inceput, iar cand incepe sa-si lase grasimea se da focul la mediu si se prajeste  pana slanina devine rumen si un pic crocant. Se scoate  intr-o slanina farfurie cu servetel de hartie ca sa absoarba grasimea. Daca slanina a lasat multa grasime se scurge din tigaie, sa va ramana 2 linguri ochiometric.
  2. Se adauga in grasimea incinsa ceapa si ardeiul tocate cubulete. Se calesc 5 minute pana se inmoaie.
  3. Se adauga mazarea scursa si se continua calirea inca 5 minute, pana mazarea se infierbanta. Se presara totul cu sare, piper negru si fulgi de chili dupa gust.
  4. Se trage tigaia de pe foc si se adauga smantana si laptele. Se amesteca pana se topeste smantana si se formeaza un sos.
  5. Se adauga slanina, ceapa verde rondele si patrunjelul tocat fin. Se drege de sare.
  6. Se serveste cald, presarat cu piper negru proaspat macinat. Se poate reincalzi.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!