Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

MARTISOR CU VIN

Retete si gust
Sunt magice și adorabile, exact ca fetele care le fac: cele mai bune cupcakes din lume.
MARTISOR CU VIN
Ingrediente
Pentru 14 cupcakes ( MARTISOR ):
– 95 g unt nesarat (82% grasime) moale
– 100 g zahar pudra
– 2 oua
– 400 g faina
– 20 g cacao
– 10 g praf de copt
– 300 ml vin rosu fraguta
– pentru fiert vinul – 3 cuisoare, 1 lg zahar, 3 bobite de piper si 1 baton scortisoara
Frosting
– 250 g branza din iaurt
– 1 lg miere poliflora
– 1 si 1/2 lg smantana dulce (20%grasime)
Glazura de vin
– 300 ml vin rosu fraguta
– 1 si 1/2 lg zahar
– 1 lg miere
– 1 baton scortisoara
Decor
– 4 lg zahar
– 3 lg apa
– 1 lg vin rosu
– 1 picatura colorant rosu
Mod de preparale
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.                                                                                                           2. Fierbem vinul cu cuisoaele, piperul, zaharul si scortisoara si il lasam la racit.                                  3. Mixam untul cu zaharul pudra. Incorporam, cu mixerul la viteza mica,ouale (cate unul odata) in compozitie.                                                                                                                                              4. Inglobam jumatate din canitatea de faina in compozitie, turnam apoi vinul fiert si racit si mixam bine.                                                                                                                                                         5. Amestecam restul de faina cu praful de copt si cu cacaoa si le inglobam in compozitie.                  6. Punem cate 2 lg de compozitie in forme de briose, iar acestea se introduc in cuptor pentru 20 minute (verificati cu o scobitoare – daca iesecurata sunt copate, daca nu, le mai lasati in cuptor). 7. Amestecam branza cu smantana si cu mierea cu ajutorul unui mixer vertical.
8.: Intr-o cratita non-aderenta punem la foc potrivit vinul impreuna cu mierea, zaharul si batonul de scortisoara. Oprim focul cand lichidul a scazut, s-a ingrosat si face bule la suprafata.
9: Punem zaharul impreuna cu apa si cu vinul intr-o cratita la foc potrivit amestecand ocazional. Cand incepe sa faca bulbuci la suprafata oprim focul, adaugam colorantul si amestecam.
Inmuiem doua linguri in caramel si incepem prin a le alipi una de cealalta si a le trage continuu ca sa formam firisoarele de caramel.
10: Punem si ornam cupcake-urile, apoi picuram glazura din vin deasupra si punem ornamentul din caramel.
Martisor placut.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!