Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

COZONACUL INSIROPAT

Retete si gust
Pastele a venit cu pași repezi. Cu amintirea și la zilele de pe urma care mai sunt încă,...Cozonacul insiropat puncteaza la capitolul estetic, dar cand il veti gusta cu siguranta ii veti aprecia si mai mult. Este ideal pentru ocazii festive si de sarbatori, daca vreti sa va impresionati de pastel.e Catolici
COZONACUL INSIROPAT

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 1 ceasca lapte
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g unt
  • 50 g pentru uns
  • 400 g făină
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 160 g stafide
  • 2 linguri albuş bătut spumă
  • zahăr vanilat pentru pudrat
Pentru sirop
  • 1/2 ceasca cafea
  • 3 lingurite zahăr

    Mod De Preparare

    1. Se pune făina într-un castron. Se topește untul și se lasă să se răcorească. Se freacă drojdia cu o linguriță de zahăr și puțin lapte, se presară făină și se pune la loc cald să crească. Se separă gălbenușurile de albușuri, iar gălbenușurile se freacă cu puțină sare. Când drojdia a crescut, se toarnă peste făină, apoi se adaugă laptele fiert și răcorit, gălbenușurile, zahărul vanilat, coaja de lămâie. Se frământă o jumătate de oră, timp în care, din când în când, se adaugă câte puțin unt și puțin zahăr până s-a pus toată cantitatea indicată în rețetă. Se frământă bine și apoi se adaugă 2 linguri de albuș bătut spumă și se mai frământă foarte bine, apoi se lasă la crescut. După ce a crescut, se pune făină pe planșetă, se pune aluatul, se întinde o foaie, se unge cu unt moale, dar netopit, se presară peste tot stafidele. Se rulează, apoi se taie felii groase de aproximativ 3 cm.
    2. Se ia o forma rotundă, se unge cu unt și se aranjează în ea rolurile de cozonac, în așa fel încât partea tăiată cu stafide să fie în sus.
    3. Se lasă să crească în tavă, la loc cald, apoi se dă tava la cuptor, la foc mic. După ce s-a copt, se scoate din cuptor și se toarnă peste el cafeaua îndulcita cu zahărul și se pune din nou la cuptor pentru 10 minute. Când se scoate din cuptor, se pudrează cu zahăr vanilat.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!