Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

tORT CU CREMA DE CIOCOLATA SI CU NUCA

Retete si gust
Un tort neasteptat de bun, chiar am fost foarte sceptic, nu aveam mari asteptari de la el. Am zis ca nu am mancat asa tort bun demult..
tORT CU CREMA DE CIOCOLATA SI CU NUCA
INGREDIENTE:
Pentru blat:
(24-26 cm)
500 g faina
40 g cacao
2 lingurite praf de copt
350 g zahar
2 plicuri zahar cu aroma de rom
500 ml apa minerala
150 ml ulei floarea soarelui
1 lingura esenta rom
Pentru crema:
150 g ciocolata neagra min. 50% cacao
100 g ciocolata minim 70% cacao
2 plicuri zahar vanilat
50 g margarina (unt de cocos)
250 ml frisca vegetala
2 linguri zahar pudra
150 g nuca macinata
1 lingura esenta rom
Pentru sirop:
100 ml apa
1 lingura rom
2 linguri zahar
Pentru decor:
150 g ciocolata neagra
2 linguri lapte migdale
1 lingura ulei
PREPARARE:
Pentru inceput pregatim blatul.  Amestecam ingredientele solide intr-un vas si separat pe cele lichide.

Incorporam treptat lichidele in amestecul de faina cu zahar, cacao si praf de copt, amestecand de fiecare data pana la omogenizare. Turnam aluatul in forma cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180°C pana trece testul cu scobitoarea (60-70 min.)

Scoatem blatul copt si il lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi il feliem pentru a obtine 3 blaturi, dar avem grija sa nivelam partea superioara (aceasta o vom pune in partea de jos a tortului daca nu iese foarte estetica).

Pregatim siropul fieband apa cu zaharul si adaugand esenta de rom dupa de luam de pe foc. Insiropam blaturile in momentul in care asanblam tortul. Incepem sa pregatim crema topind ciocolata neagra cu 2 linguri apa la microunde, apoi o amestecam cu margarina sau unt de cocos (de preferat!).

Adaugam esenta de rom si nuca tocata fin si amestecam. Mixam frisca lichida cu zahar pudra pana se intareste, dar nu foarte tare (sa nu devina  ca untul) si o incorporam in ciocolata topita amestecata cu nuca. Asamblam tortul pastrand putina crema si pentru partea superioara a acestuia.

Pentru a realiza decorul topim ciocolata neagra, o amestecam cu 2 linguri lapte migdale si 1 lingura ulei, apoi imbracam tortul cu aceasta. Finisam decorul cu nuca tocata fin.

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!