Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PASCA CU MAC

Retete si gust
La sotia mia ii place, la nebunie, macul, prajitura sau orice-va, numai sa fiie cu mac. Asa ca aceasta pasca este cea mai placuta experienta a mea, extrem de gustosa. Am cautat pe net si am facut-o. Si vo dau si voua, sa u faceti si voi. Si va repet, este extrem de gustoasa.

PASCA CU MAC

INGREDIENTE:
Pentru blat:
600 g faina
150 ml lapte
100 g unt topit
25 g drojdie proaspata
180 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
3 oua + 1 galbenus
1 praf sare
1 lingura suc de lamaie
coaja rasa de la o portocala
Pentru crema cu mac:
100 g martipan
150 ml lapte
80 g zahar
1 lingura de miere de albine
200 g seminte de mac
1 lingura de unt
1 varf cutit de scortisoara
1 ou mediu
3 linguri din crema de branza realizata mai jos
Pentru crema de branza:
500 g branza de vaci
250 g ricotta
180 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 lingura coaja rasa de lamaie
4-5 picaturi esenta de vanilie
2 oua medii + 1 galbenus
60 g faina
50 g unt topit

Mai avem nevoie de:

faina pentru suprafata de lucru
1 galbenus
1 lingura lapte
PREPARARE:
Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut(1/4 de cana), drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 min. Intre timp separam ouale si punem restul de lapte la incalzit. Frecam galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam zeama de lamaie, coaja de la portocala si amestecam. Batem si albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare.
Turnam apoi laptele foarte cald peste galbenusuri si omogenizam compozitia. Punem maiaua peste faina si amestecam.

Incorporam cate putin galbenusurile cu lapte, apoi albusul batut spuma si la sfarsit esenta de vanilie. Cat timp amestecam aluatul punem untul sa se topeasca. Turnam apoi untul topit si racit si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.

Presaram putina faina, acoperim vasul cu un prosop si il tinem intr-un loc cald pana creste in volum (cel putin dublu). Impartim aluatul in jumatate.
Intindem una din bucati pe un blat pe care am presarat putina faina si il intindem. Cu ajutorul unui sucitor il transferam in tava cu pereti detasabili, tapetata pe fund cu hartie de copt si pe pereti cu ulei si faina.
Pregatim umplutura de mac punand la fiert 50 g martipan ras cu lapte, mac, zahar, miere de albine, unt, scortisoara.

Fierbem amestecand cat de des putem pana devine o compozitie consistenta. Luam de pe foc, lasam sa se raceasca, apoi adaugam restul de martipan ras si un ou.

Amestecam bine, apoi lasam sa astepte pana realizam crema de branza.
Amestecam branza de vaci cu ricotta, coaja rasa de lamaie, cele 2 oua si un galbenus, faina, zaharul tos, zaharul vanilat si esenta de vanilie pana se omogenizeaza compozitia.

Adaugam untul topit si amestecam bine.

Luam 3 linguri din crema de branza si le punem peste mac. Omogenizam compozitia si o turnam in tava peste aluat. Peste crema de mac turnam crema de branza. Impletim 3 fasii subtiri din aluatul ramas si ornam pasca pe margine. Pentru decor am incercat o floare din bilute de aluat.

Coacem pasca primele 45 de minute la 160°C tinand pasca acoperita, apoi alte 45 minute la 180°, renuntand dupa 15 minutela 180°C la folia care o acopera. Cand o scoatem din cuptor branza trebuie sa fie inchegata, foarte-foarte putin tremurand spre centru. Se va intari in cateva ore. Ungem aluatul cald cu un galbenus batut cu 1 lingura lapte si mai lasam in cuptor 1 minut.

O lasam sa se raceasca in forma, apoi o putem scoate dar o lasam cateva ore sa se odihneasca inainte sa o servim.

Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!