Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Budinca de orez cu capsuni si frisca

Retete si gust
Un desert gustos si simplu, ideal pentru micul dejun. Budinca de orez,capsuni,frisca si ciocolata. Un bost de energie de care avem nevoie cu totii!
Budinca de orez cu capsuni si frisca

Ingrediente

  • - 700 ml lapte 1,5% grasime
  • - 100 gr de zahar
  • - coaja de la 1 lamaie
  • - zahar vanilat
  • - 150 gr orez cu bob lung
  • - 250 gr capsuni
  • - 400 ml frisca sau smantana grasa
  • - 50 gr ciocolata rasa sau sos de ciocolata

Mod de preparare

Puneti laptele, un varf de sare si zaharul la foc mic pana se topesc toate. Adaugati si coaja de lamaie si vanilia.



Orezul il spalati in mai multe ape apoi il presarati usor in lapte. Se fierbe la foc mic timp de 20 minute amestecand din cand in cand.



Cand budinca e gata se pune la racit intr-un vas cu apa rece.



Se incalzesc 200 ml de smantana fara a o fierbe si se adauga apoi in budinca pentru a obtine o compozitie fina. Puteti pune si gem de capsuni in budinca, se taie in bucati, se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si se pun pe foc pentru cateva minute pana se topeste zaharul si se formeaza si un sos.



Budinca o asezati in pahare de inghetata in straturi succesive de budinca si sos de capsuni.



Din restul de smantana faceti frisca in care adaugati putin zahar pudra si vanilie. Budinca se orneaza cu frisca, capsuni si ciocolata rasa sau sos de ciocolata.



Dati paharele la frigider pentru 1 ora inainte de a o servi.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!