Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Banuti de cartofi

Retete si gust

Banuti de cartofi


Ingrediente

Banuti de cartofi

4 cartofi medii (cat mai rotunzi)
3-4 felii subtiri de bacon
cateva linguri sos de rosii cu busuioc (poate fi cumparat)
50 gr branza care se topeste usor (cascaval sau mozzarella)
parmezan aromat
2 linguri ulei
sare, piper negru

Preparare
Banuti de cartofi

  1. Se spala bine cartofii cu un burete aspru sub jet de apa. Se taie rondele groase de 1/2 cm.
  2. Se aseaza rondelele in tava cuptorului pe care s-a pus hartie de copt. Lasati putin spatiu intre rondele. Presarati cu sare, piper negru si apoi ungeti fiecare felie cu putin ulei.
  3. Coaceti la 200C timp de 15-20 minute, pana rondelele sunt complet facute. La jumatatea timpului de copt intoarceti rondelele.
  4. Intr-o tigaie fara adaos de grasime se prajesc feliile de bacon pe ambele parti pana se rumenesc placut. Se taie cubulete.
    Cascavalul se da pe razatoarea mica.
  5. Scoateti tava din cuptor si ungeti fiecare cartof cu aprox. 1/2 lingurita de sos de rosii. Daca doriti sa iasa picanti, puteti adauga si putin ardei iute macinat in ulei sau fulgi de chili. Asezati in centru o movilita de branza razuita. Presarati deasupra bucatele de bacon. Presarati cu parmezan aromat si piper negru.
  6. Dati tava la cuptor, de data asta setat pe grill (caldura sa vina de sus; la 220C) timp de cateva minute, doar pana branza e topita.
  7. Sunt mai buni imediat, dar sunt ok si daca se racoresc sau se pot reincalzi.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!