Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura alba ca zapada

Retete si gust

Prajitura alba ca zapada

Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
45 min
Gătire:
30 min
Dificultate:
Foarte ușor
Calorii:
1282 Kcal (1 porție)
ProPoints:
35 (1 porție)
SmartPoints:
56 (1 porție)                                                                            

Ingrediente

- 10 linguri lapte
- 10 linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 1 lingurita amoniac stins in otet
- faina cat cuprinde
- 2 oua
- sare
Crema:
- 200 g unt
- 6 linguri rase zahar
- 1 litru lapte
- 8 linguri rase faina
- zeama si coaja de la o lamaie

Preparare

Etapa 1

Se dizolva zaharul in lapte , apoi se adauga ouale ,sarea ,uleiul, amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut potrivit de tare, atat cat sa se poata intinde 3-4 foi,Foile se coc pe dosul tavi presarate cu faina.

Etapa 2

Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie. Cand laptele da in fiert (sa aveti dat focul foarte mic)adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba.

Etapa 3

O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.Lasati compozitia la racit, amestecand din cand in cand.A tunci cand se racoreste, puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic .

Etapa 4

La urma se adaugasi zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta.Se asambleaza prajitura astfel: foaie crema foaie crema foaie.Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati si o pudrati cu zahar pudra sau nuca de cocos  
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!