Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tort de bezea cu lemon si capsune

Retete si gust

Tort de bezea cu lemon si capsune

Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
40 min
Gătire:
25 min
Gata în:
1 h, 5 m
Dificultate:
Foarte ușor                       
Ingrediente lemon curd:
–         4 oua
–         150 g zahar
–         75 ml zeama de lamaie
–         coaja rasa de la 2 lamai
–         75 g unt
–         3 foi gelatina
–         1 praf sare
Alte:
–         300g capsune
–         200g frisca usor indulcita
–         1/2  lingurita coaja de lime
Mod de preparare:
 Foi bezea:
Albusurile (la temperatura camerei) si fara urma de galbenus se bat intr-un vas perfect uscat si degresat cu zeama de lamaie.  La inceput se mixeaza  la o viteza mica , apoi ceva mai mare. Zaharul se adauga cate putin . Compozitia trebuie sa se tina de paletele mixerului sau tel. La sfarsit se adauga  zeama de lamaie.

Din aceasta bezea se coc doua foi rotunde si cateva bezele mici pentru decor.

Reusita bezelelor sta in coacerea  la o temperature joasa. Eu le-am copt in   la 140 grade cam 10 min , iar apoi am micsorat temperatura la 120 grade si le-am mai lasat 40 min.  Daca le lasati sa se raceasca in cuptor cu atat mai bine.
Lemon curd:
Ouale se bat bine cu zaharul, lamaia , coaja de lamaie si praful de sare.  Acest amestec se pune la bain marie si se amesteca continuu pana se ingroasa. Operatiunea va dura vreo 13-16 minute. Cand  crema s-a racorit adaugam untul la temperature camerei iar apoi foile de gelatina inmuiate ( foile de gelatina se pun intr-un castronel cu apa rece cateva minute). Cand s-au inmuiat se scurg in pumn bine de apa si se adauga la compozitia calda nu fierbinte).
Amestecam bine pana se omogenizeaza si dam crema la frigider. Cand crema este rece si bine legata putem asambla totul.
Capsunele se spala, se sterg bine in servete de hartie si se taie cubulete. Pastram cateva pentru décor.
Asamblare:
Cu grija luam o foaie de bezea si o asezam pe un platou neted. Peste foaie punem crema lemon curd si capsunele tocate. Deasupra asezam cealalta foaie de bezea.

Tortul il decoram cu moturi de frisca  peste care aplicam bezele si capsune intregi.

Pentru ca acest tort de bezea sa fie perfect am adaugat putina coaja de lime. Gustul puternic si parfumat potenteaza toate aromele adunate laolata.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!