Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tort aperitiv de revelion

Retete si gust

Tort aperitiv de revelion

Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
10 porții
Preparare:
90 min
Gătire:
30 min
Gata în:
2 ore
Dificultate:

Ingrediente

pentru blat:
- 250 g faina,
- 50 g masline negre tocate,
- 1 linguta boia de ardei dulce,
- 1 lingurita condimente uscate
- 2 catei de usturoi,
- 20g drojdie,
- 150 ml apa calduta,
- 1/2 lingurita zahar,
- 3 linguri ulei de masline,
- 1 lingurita sare.

Pentru umplutura:
- 200 g unt,
- 500 g branza de vaci,
- 1 lingura patrunjel verde tocat,
- 200 g branza telemea,
- 150 g felii subtiri pastrama de pui,
- 250 g carnati uscati,
- 2 ro sii,
- 150 g felii subtiri salam cu masline,
- 50 g masline verzi,
- 3 rosii cherry galbene,
- 50 branza de oi uscata,
- sare.

Preparare

Etapa 1

Amesteci toate ingredientele de la blat si framanti un aluat potrivit de tare, pe care il lasi la dospit o ora. Tapetezi o forma de tort unsa cu hartie de copt, pui aluatul intins.

Etapa 2

Si mai lasi la crescut 20 de minute. Coci timp de 30 de minute, lasi sa se raceasca si il tai in doua.

Etapa 3

Omogenizezi untul moale cu branza de vaci. Pastrezi 1/4 din ea, iar restul o amesteci cu sare, dupa gust, si patrunjel verde.

Etapa 4

A pus decat 100 de unt, 100 de cascaval si vreo 3 linguri de smantana, pentru ca nu a avut branza telemea. Si nici patrunjel n-a pus, ca erau destul de multe verdeturi in blat si nici in poza din revista crema de branza nu contine verdeata.

Etapa 5

Pui jumatate pe primul blat , asezi felii de telemea- eu de cascaval, ungi cu o cantitate mica de crema si pui feliile de pastrama- eu sunca de Praga. Ungi cu crema din nou si asezi a doua jumatate de blat. Il imbraci cu crema de branza si asezi pe laturile tortului felii de carnat taiate subtiri.
A avut trei feluri de salam uscat, am taiat feliile in doua si le-a suprapus frumos pe marginea tortului. Acoperi cu felii de rosii alternativ cu cele de salam cu masline.

Etapa 6

A pus inca un rand de sunca de Praga, apoi a ornat cu salam Chorizo si cu cele trei feluri de salam uscat. Acoperi centrul tortului cu masline verzi, cu rosii cherry galbene, taiate felii si cu patrunjel verde. N-a avut masline verzi si nici rosii galbene, dar ampus in centru o tartina cu unt si cu icre rosii si a decorat cu o frunza de patrunjel.

Etapa 7

Razi branza de oi si o asezi in strat subtire pe o hartie de copt. O introduci la cuptor pana cand capata o forma de grilaj. A avut, n-am facut in schimb am taiat bastonase de ardei verde si rosu si le-am pus printre feliile de salam. Faci cu un pos floricele de branza oprita .
Foarte ușor
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!