Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Chec cu rahat si stafide

Retete si gust

Chec cu rahat si stafide

Tipul rețetei:
Aperitiv
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
30 min
Gătire:
30 min
Gata în:
1 oră
Dificultate:
Foarte ușor                                                 

Ingrediente

- 6 oua
- 1 cana de zahar
- 1 cana plina cu varf si jumate de faina
- o jumatate de pahar de ulei
- 2 plicuri de zahar vanilat
- esenta de lamaie (sau vanilie)
- rahat si stafide
- scortisoara
- 1 praf de copt
- 1 lamaie
- sare.

Preparare

Etapa 1

Cana folosita la masurare a fost o ceasca de cafea, iar paharul de ulei este unul de wisky, asta ca sa nu va incurcati .

Etapa 2

Si pentru ca un bun bucatar (chiar si incepator ca mine) tine mereu ordine si curatenie in bucatarie, am scris mai jos pasii de pregatire pentru a nu va incurca cand va apucati de lucru fiind mult mai usor daca toate ingredientele sunt la indemana.

Etapa 3

Mai intai:
- separam albusul de galbenusuri,
- razuim coaja si stoarcem zeama de la lamaie,
- taiem felii subtiri de rahat,
- spalam forma si o tapetam cu hartie de copt,
- pregatim masurile de zahar, faina, ulei si stafide;
- dam drumul la cuptor pentru ca temperatura sa fie constanta cand voi introduce compozitia.

Etapa 4

Inainte de a ne apuca de albusuri, frecam galbenusurile cu uleiul, coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie si lasam putin de o parte.

Etapa 5

Batem albusurile bine (le puteti face cu mixerul dar numai dupa ce le-ati batut 5 secunde cu telul)apoi adaugam zaharul si esenta de lamaie, folosind numai telul.

Etapa 6

Adaugam galbenusurile si faina amestecand tot cu telul de jos in sus.Compozitia fiind gata ne pregatim de a turna in tava astfel: compozitie, rahat si stafide, compozitie, rahat si stafide si inca odata compozitia care trebuie sa fie ultimul strat.Rahatul si stafidele pot fi folosite din belsug.
Peste suprafata compozitiei pus praf de scortisoara in model, sau puteti pune si cacao.
Nu folosit modele cu cacao in interiorul compozitiei pentru ca vrut sa se vada rahatul si stafidele cand checul este taiat. Daca vreti sa aveti chec cu model, inainte de a pune compozitia in tava, pastrati o mica parte pentru a freca cu cacao, care o puneti ori deasupra compozitiei ori intre straturi.

Etapa 7

Acum introducem tava in cuptor la temperatura medie. Cand checul incepe sa prinda culoare si stratul de sus este umpic mai tare, il scotem pentru a cresta suprafata acestuia cu un cutit pe lung si punem rahat in crestatura formata si bagam din nou la cuptor pana este gata.
Verificam checul cu o scobitoare, daca este facut compozitia nu se va lipi de aceasta.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!