Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pilaf bulgaresc

Retete si gust

Pilaf bulgaresc

Type:
Felul principal
Numarul de porții:
8 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
40 min
Dificultate:
Foarte ușor
Calorii:
242 Kcal (1 porție)
ProPoints:
7 (1 porție)
SmartPoints:
7 (1 porție)

Ingrediente

2 cani orez (Arborio de preferinta, cel cu bob mare si rotund)
4 cani apa fierbinte
1 ceapa mare
2 morcovi medii
1 ardei gras rosu
o ceasca de ulei (150 ml)
sare dupa gust
patrunjel verde
3 rosii mari si coapte

Preparare

Nu este mare filozofie la prepararea acestui pilaf.

Spalam orezul in cateva ape apoi il punem deoparte pana inabusim legumele.
Taiem felii ardeiul si morcovul iar ceapa o tocam marunt. Le innabusim in ulei pana se inmoaie apoi adaugam orezul si mai lasam putin pe foc pana orezul se albeste sau chiar se rumeneste usor, mestecand continuu cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca.

Adaugam apa fierbinte, asezonam cu sare, tocam si rosiile cubulete si le incorporam si pe acestea in orez apoi introducem cratita in cuptor acoperita cu un capac.

Din cand in cand verificam orezul daca a inghitit toata apa. Daca nu este facut si a inghitit toata apa, mai adaugam apa fierbinte si amestecam usor ca sa nu il zdrobim. aici depinde de orezul folosit, orezul cu bobul lung inghite mai multa apa decat cel cu bobul rotund. cel rotund se lega mai frumos.

Cand este facut, bobul de orez trebuie sa fie moale.

Asezonam cu patrunjel verde tocat marunt si servim.

Este delicios! o mancare foarte usoara de vara.

Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!