Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pui vanatoresc

Retete si gust
Această mâncare simplă dar extrem de aromată a fost o surpriză foarte plăcută. Musafirii au fost de-a dreptul vrăjiti, spunându-mi că rareori au mâncat un pui mai fraged, mai suculent și mai ales mai gustos.
Pui vanatoresc
Pui vanatoresc

Ingrediente:

  • 1,5 kg. carne de pui în bucăți
  • 1 ceapă mare, tăiată în cubulețe
  • 1 morcov mediu, tăiat în cubulețe
  • 1 tijă de țelină, tăiată în cubulețe
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 fileuri de anșoa
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 400 de grame de roșii
  • 80 ml. vin roșu sec
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 frunză de dafin
  • 1 rămurică de rozmarin
  • sare și piper

    Mod de preparare:

    1. Puneți pe foc o cratiță cu apă, crestați pielița roșiilor și plonjați-le în apa clocotită. După doar 30-40 de secunde, scoateți roșiile cu o spumieră și transferați-le într-un castron cu apă foarte rece, pentru a opri rapid procesul de gătire. Roșiile opărite se decojesc, pielița se va curăța foarte ușor, se taie în cuburi și se păstrează deoparte.
    2. Încingeți pe foc o tigaie, adăugați uleiul de măsline și apoi bucățile de pui ușor condimentate cu sare și piper. Rumeniți în tigaie bucățile de pui timp de 8-10 minute, până prind o crustă aurie pe toate părțile.
    3. Adăugați în tigaie ceapa, țelina și morcovul tăiat în cubulețe apoi usturoiul fin feliat și fileurile de anșoa. Presărați un praf de sare, reduceți focul și amestecați bine, răzuind pe cât posibil toate aderențele rumene de pe fundul tigăii, care vor da savoare sosului. Lăsați să se gătească la foc mic câteva minute, până ce legumele se înmoaie.
    4. Adăugați vinul roșu și măriți puțin focul, întorcând rapid puiul pe toate părțile, până când vinul aproape se evaporă.
    5. Adăugați roșiile tăiate cubulețe, dafinul și rozmarinul, reduceți focul la minimum și acoperiți cu capacul. Mâncarea se gătește la foc mic, sub capac, timp de 25-30 de minute, până când puiul e foarte fraged. În acest timp se verifică mâncarea de câteva ori și dacă e nevoie, se adaugă câte puțină apă fierbinte.
    6. În final, se potrivește gustul mâncării cu sare și piper după gust și se presară cu păstrunjel verde tocat. Se servește mâncarea caldă, garniturile recomandate ar fi piureul de cartofi, pastele, orezul și mai ales mămăliga, evident, preferința mea se îndreaptă către mămăligă.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!